ροή ειδήσεων

«Μάχη» για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς!

Το θέμα των παιδικών σταθμών βασανίζει χιλιάδες μητέρες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να φροντίσουν τα παιδιά τους...
Χιλιάδες οικογένειες βλέποντας τα μηνιαία εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των φόρων, την ακρίβεια και την ανεργία, δίνουν πραγματικά «μάχη» για μια θέση σε έναν παιδικό σταθμό, αφού δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Επιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.

Το κόστος για την εξασφάλιση των επιπλέον θέσεων, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Εργασίας θα προέλθει από την ποσοστιαία μείωση του κόστους ανά παιδί και με την αύξηση της συμμετοχής του υπουργείου Εργασίας στο πρόγραμμα κατά 20 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης στον τηλεοτικό σταθμό ΣΚΑΪ:

«Έχουμε μειώσει κατά 20% τα φύλακτρα, μας ζητάνε νέα μείωση κάτι που δε βγαίνει. Από τα 46 εκατ. τα 20 εκατ. ευρώ είναι η επιπλέον χρηματοδότηση, τα 26 εκατ. τα έχουμε ήδη. Είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε τα χρήματα που ήδη παίρνουμε κατά 20%, αρκεί το υπουργείο Εργασίας να ανεβάσει τη δική του συνεισφορά. Μπορούμε να βρούμε μια λύση για να πάρουμε περισσότερα παιδιά. Είναι όμως θετική εξέλιξη» παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ.»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίζεται και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης!

«Εδώ και λίγες ημέρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), που «τρέχει» το πρόγραμμα στήριξης των βρεφονηπιακών, γίνεται μια προσπάθεια την οποία αξιολογούν οι δήμαρχοι, η ΚΕΔΕ, αυτές τις ημέρες, για να δούμε με ποιους πρακτικούς τρόπους θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια, να εξοικονομήσουμε δαπάνες από τις ήδη καταβαλλόμενες δαπάνες προς τους δήμους, για να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των εξυπηρετούντων. Πιστεύω ότι, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη βελτίωση δυνατότητας να απορροφήσουμε περισσότερα παιδιά στους βρεφονηπιακούς, για να αντιμετωπίσουμε το κοινωνικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τις προσωπική του εκτίμηση, τελικά θα απορροφηθούν το 70-80% των παιδιών, καθώς, όπως είπε, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 85.000, ενώ οι δυνατότητες σήμερα είναι για φροντίδα 43.000-45.000 παιδιών.

Ας ελπίσουμε να δοθεί άμεσα μία λύση για τόσες χιλιάδες αθώες ψυχές που φαίνεται να είναι θύματα της οικονομικής κρίσης...
sarotiko

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *