ροή ειδήσεων

Οι πνιγμοί, δεύτερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα!

Άδειες από ναυαγοσώστες παραμένουν, αρχές Αυγούστου, πολλές παραλίες, ελέω της αδιαφορίας των υπευθύνων, αλλά και της...
αργοπορημένης σχετικής προκήρυξης για την πρόσληψή τους. Ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Ν. Γιοβανίδης, επισημαίνει:

«Πολλοί θεωρούν ότι οι ναυαγοσώστες είναι πολυτέλεια, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει ότι οι πνιγμοί στη χώρα μας έχουν φτάσει να αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου ένας μόλις ναυαγοσώστης θα καλύψει τις ανάγκες των λουομένων φέτος το καλοκαίρι! Οι υπόλοιποι θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα από Σεπτέμβριο, στη λήξη της κολυμβητικής περιόδου.

Ο νόμος ορίζει ότι σε πολυσύχναστες παραλίες, δηλαδή όσες έχουν 500 άτομα κάθε μέρα, ο δήμος πρέπει να βάλει ναυαγοσώστη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, δεκάδες παραλίες έχουν αποχαρακτηριστεί εκ του πονηρού και δεν χαρακτηρίζονται από τον αρμόδιο λιμενάρχη, ως πολυσύχναστες. Αρκετοί δήμοι δεν έχουν οργανώσει τις ναυαγοσωστικές τους ανάγκες και κάθε χρόνο προφασίζονται ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και έτσι οι θέσεις ποτέ δεν καλύπτονται. Κάποιοι δήμοι εκτός από τις προσλήψεις διμηνιτών έχουν και απλήρωτους τους ναυαγοσώστες από πέρυσι. Εχει παρατηρηθεί ότι όπου τοποθετούνται ναυαγοσώστες τα περιστατικά πνιγμών μειώνονται. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν, καθώς οι ναυαγοσώστες δεν βοηθούν μόνο όσους βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, αλλά ενημερώνουν τον κόσμο και έτσι προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις».

Ο αριθμός των πνιγμών είναι αρκετά υψηλός, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, με ακτογραμμή 16.000 χιλιόμετρα και παρότι οι Ελληνες δηλώνουν πως είναι εξοικειωμένοι με τη θάλασσα. Μόνο πέρυσι κατά το τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος.
katoci.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *