ροή ειδήσεων

Ακυρώνουν τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και τα μεταθέτουν δύο μήνες μετά

Σε καθημερινή βάση καταφθάνουν οι καταγγελίες των ασφαλισμένων από το Ηράκλειο για την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ. Η προσπάθεια να κλείσουν ένα ραντεβού με γιατρό έχει μετατραπεί σε πραγματικό...
Γολγοθά ενώ μετά την παραχώρηση των τηλεφωνικών γραμμών σε ιδιώτες έχει εκτιναχθεί στα ύψη και το κόστος για να κατορθώσουν απλά να επικοινωνήσουν.

Αυτό όμως ίσως είναι το λιγότερο, αφού οι ιστορίες που περιγράφουν ασφαλισμένοι είναι...καθημερινής τρέλας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ραντεβού κλείνονται με ορίζοντα διμήνου(!) και όταν φτάσει η ώρα ο ασθενής να επισκεφθεί το γιατρό του, τότε (κατά κύριο λόγο την παραμονή του ραντεβού) ενημερώνεται ότι ο γιατρός δε θα βρίσκεται στη θέση του με αποτέλεσμα το ραντεβού να αναβάλλεται.

Το χειρότερο είναι πως τα ραντεβού που ακυρώνονται δεν μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες, αλλά χρειάζεται να περάσει ξανά το διάστημα των δύο μηνών.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον ασφαλισμένο που παραμονή του ραντεβού του, ενώ περίμενε πρώτα δύο ολόκληρους μήνες, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι ο γιατρός που θα τον εξέταζε συνταξιοδοτήθηκε: ''Περίμενα τόσες εβδομάδες για να με δει ο γιατρός και μια ημέρα πριν με ειδοποίησαν πως ο συγκεκριμένος βγήκε στη σύνταξη. Δεν το ήξεραν νωρίτερα για να με ειδοποιήσουν, έπρεπε να περάσουν δύο μήνες για να καταλάβουν πως ο γιατρός την ημέρα που μου έκλεισαν το ραντεβού θα έχει συνταξιοδοτηθεί;'' λέει στο flashnews εμφανώς αγανακτισμένος ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος ο οποίος πρέπει να περιμένει ξανά δύο μήνες για να βρει(;) γιατρό.

Σε άλλη περίπτωση ο ασφαλισμένος ενημερώνεται, (πάντα την παραμονή) ότι ο γιατρός πήρε άδεια ή για οποιονδήποτε απίθανο λόγο δε μπορεί να είναι στη θέση του.

Η κατάσταση εκθέτει τους διοικητικούς προϊσταμένους του Οργανισμού τοπικά, την ώρα που οι ασφαλισμένοι φαίνεται πως φτάνουν στα όρια τους.

flashnews.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *