ροή ειδήσεων

Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνουν οι ξένοι που έχουν εξοχικό στην Eλλάδα!

Eνώ έχει κυριολεκτικά καταληστεύσει το κράτος με χίλιους δύο φόρους, τον Έλληνα που είχε την ατυχία να αποκτήσει ένα σπιτάκι, το όνειρο μιας ζωής τής κάθε ελληνικής οικογένειας, μέχρι...

σημείου να πληρώνει νοίκι στο Δημόσιο για το σπίτι του, οι ξένοι που αγοράζουν εξοχική κατοικία σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας μας δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο!

Απίστευτο θα πείτε, δυστυχώς όμως όλα τα απίστευτα συμβαίνουν στην Ελλάδα… Είναι τα μόνα που… υλοποιούνται.

Και να έλεγε κανείς, ότι αυτοί που έρχονται και αγοράζουν κάποιο σπιτάκι, 2Χ3 στην Ελλάδα είναι… φτωχαδάκια και πεινάνε, να βοηθήσουμε να χορτάσουν λίγο ήλιο και θάλασσα κι αυτοί οι… κατατρεγμένοι, οι κακομοίρηδες… Έλα όμως που αυτοί που έχουν μόνιμη εξοχική κατοικία στη χώρα μας είναι πλούσιοι, έχουν χρήμα με ουρά.

Σ’ όλους αυτούς λοιπόν τους ξένους -και μιλάμε για χιλιάδες- το ελληνικό κράτος φέρθηκε πάρα πολύ φιλικά, σχεδόν φιλανθρωπικά…

Αρχικά καθόρισαν ότι μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ η αγορά ακινήτου από ξένους είναι αφορολόγητη! Στη συνέχεια μειώθηκε το αφορολόγητο για την αγορά εξοχικής κατοικίας στο μισό, στα 200.000 ευρώ. Όμως επειδή τους είχαμε κακομάθει, βρήκαν άλλο μονοπάτι για να μην πληρώνουν φόρο. Δεν έχουν, βλέπεις, κυρία Μέρκελ μου, μόνο οι Έλληνες την αποκλειστικότητα της φοροδιαφυγής.

Αμ’ έπος, αμ’ έργον λοιπόν… Έφτιαξαν κοινοτική εταιρεία, με έδρα οι περισσότεροι την Κύπρο, στην οποία μέτοχος εμφανίζεται κάποιος αχυράνθρωπος, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει στην Ελλάδα, και δεν πληρώνει δεκάρα.

Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, κ. Στουρνάρα, υπουργέ Οικονομικών, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει χάσει το Δημόσιο, την ώρα που έχει ασφυκτική ανάγκη εσόδων και αναγκαστικά, για να πληρώνουν τους… ληστές μας, κόβει συντάξεις και μισθούς, καταργεί επιδόματα, περιορίζει ακόμα και τα προνοιακά.

Ένας φόρος, 10% επί του ακινήτου, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, θα ήταν μια δίκαιη απόφαση και κανένας δεν θα αντέλεγε.

diaforetikimatia.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/8/12 23:57

    Νά τα μας αρχισαν πάλι τα "οργανα"..

    Οι λαϊκισμοί και τα δήθεν των διαφόρων εδώ στα μπλόγκ.

    Οταν βρε άνθρωπε του Θεού, βγαίνει το επίσημο Ελληνικό κράτος στην διεθνή γύρα και ζητάει απο τους ξένους το "Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε συνάλλαγμα, άγοράστε οικόπεδα, χτίστε σπίτια, βίλες παλάτια και οτι θέλετε με τις νόμιμες διαδικασίες και με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο", και το κράτος τους λέει για την προτίμηση και ως κίνητρο για να μην πάτε, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Μαγιόρκες κλπ. σας απαλλάσσω απο κάθε φόρο τωρινό και μελλοντικό για ακίνητα αξίας μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ.

    Και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας τώρα να πουλάει πιασσάρικες ιστορίες για αγρίους ζητώντας το κράτος να αναιρέσει εκείνα που ειχε νομοθετήσει για το θέμα αυτό.

    Εδω αλλοι κάνουν αγώνα στις διεθνείς αγορές να πείσουν τους ξένους το οτι εχουμε σταθερό φορολογικό καθεστώς και το ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα.

    Με ηυξεις αφήξεις δηλαδή αλλα λέγαμε χθές, αλλα σήμερα, και αλλα αυριο, τελικά γινόμαστε κράτος υποδεέστερον της τελευταίας μπανανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/8/12 08:55

    Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις. Ομως εαν ολα αυτα που γραφεις κανουν ενα κρατος μπανανια, τοτε εχουμε γινει προ καιρου. Κοιτα τι εγινε με τα υβριδικα αυτοκινητα. Το κρατος νομοθετησε, για να πιασουμε σαν Ελλαδα καποιους στοχους στις εκπομπες ρυπων. Εδωσε φορολογικα κινητρα. Μετα και καθε χρονο αλλαζει το καθεστως κατα βουληση. Επανεφερε και τα τεκμηρια, και ενω ηταν λεει προσδιορισμενα, να καλυπτουν το ρεαλιστικο κοστος συντηρησης, ερχεται απο τον εναν χρονο στον αλλο, και τα διπλασιαζει. Και αυτα τα βλεπουν οι ξενοι, και δεν θα πατησει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/12 14:05

      Δεν διαφωνώ μαζί σου με τα ηξεις αφίξεις η ποιό απλά τα ειπα ξειπα κλπ στα θέματα της αναξιοπιστίας των γκόβερνων ως προς τα υβριδικά αυτοκίνητα και το οτι εχουμε γίνει μπανανία.

      Η διαφοροποίηση μου ειναι οτι το θέμα σου ειναι ενα καταναλωτικό εισαγώμενο προιόν που κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, η αξία του πάει σε αλλες τσέπες και το κακό ειναι λιγότερο.
      Λιγότερο κακό απο μιά καθαρή λύση σωτηρίας που θεσπίστηκε πρός οφελος ενός οικονομικού κλάδου που αργοπεθαίνει.

      Εγω τοποθετήθηκα στην προσπάθεια στις επικλίσεις και στις δεσμεύσεις που δόθηκαν να ελθουν οι ξένοι να αγοράσουν να χτίσουν να επενδύσουν , μέσα σε σταθερά πλαίσια και φορολογικούς κανόνες.

      Που αυτα τα σταθερά πλαίσια δεν δόθηκαν γιατί τους επιασε ο πόνος και η αγάπη για τους ξένους, αλλά για να κινηθεί η οικονομία στον κατασκευαστικό κλάδο που εχει πάθει τεράστια καθίζηση, και να βρεθεί δουλειά σε τόσο κόσμο που πρίν χρόνια δεν επαιρνε ανάσα απο δουλειά και σήμερα που και που κάνουν κάποιο μεροκάματο και ειναι στον ΟΑΕΔ, και ειδικά αυτό στα νησιά.

      Και το που βγαίνει ο πάσα ενας ...., και να ζητά το ενα και το άλλο στο οτι εστω και μέχρι σήμερα εχει φτιαχτεί.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *