ροή ειδήσεων

ΛΗΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 2012

Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 10ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, δεδομένης της λήξης των τακτικών θερινών εκπτώσεων, υπενθυμίζει στον εμπορικό κόσμο της Ρόδου... ότι δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διενεργούν προσφορές, καθώς βάσει του Ν. 3377/19.8.05, ισχύουν τα εξής:

«Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.

Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος, οφείλει να ανακοινώνει στον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου και στην Δ/νση Εμπορίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) μέρα πριν από την έναρξή τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα προσφερόμενα προϊόντα και η χρονική διάρκεια της προσφοράς.

Αν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των προσφερομένων ειδών ή ως προς την ποσότητα αυτών ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 500 μέχρι 50.000 ευρώ με απόφαση Περιφερειάρχη, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης».

Καλούμε λοιπόν τον εμπορικό κόσμο, να χρησιμοποιήσει προς όφελός του το νόμο περί προσφορών, ώστε να δημιουργήσει μια αγορά συμφέρουσα και ελκυστική για τον καταναλωτή-πελάτη του.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία των προσφορών μπορείτε να απευθύνεστε στα Γραφεία του Συλλόγου μας, τηλ.: 22410-70282 (Δευτέρα-Παρασκευή 12:00 – 14:00).

Ρόδος 14 Σεπτεμβρίου 2012
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ 
Αυστραλίας 80-86 & Μακρυγιάννη 2-4 – 1ος όροφος – Τ.Θ.347
85100 ΡΟΔΟΣ Τηλ. 22410 70282 – Fax: 22410 70281
E-mail: esrodos@rho.forthnet.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *