ροή ειδήσεων

Απειλούμαστε με αφανισμό, λένε οι κυλικειάρχες για τη μείωση 30%

Έκπληκτοι και προβληματισμένοι από την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης να προχωρήσει στη μείωση κατά 30% των τιμών στα προϊόντα που διατίθενται στα κυλικεία, δηλώνουν οι κυλικειάρχες, κάνοντας λόγο για... αφανισμό του κλάδου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Κυλικειάρχων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», οι κυλικειάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του ανταγωνισμού με παρακείμενα καταστήματα πώλησης σφολιατοειδών, σούπερ μάρκετ, ταχυφαγεία, delivery στα σχολεία και πολλά άλλα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Μάλιστα το φαινόμενο αυτό επιτείνεται με το γεγονός ότι οι πόρτες των σχολείων παραμένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, παρά τον κανονισμό», σημειώνει το Σωματείο με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το Σωματείο υπογραμμίζει ότι οι κυλικειάρχες καταβάλλουν τις εισφορές στον ασφαλιστικό μας φορέα ΟΑΕΕ, τις εισφορές στο Υπουργείο Οικονομικών (Φ.Π.Α. , Αυτοπεραίωση, Τέλος Επιτηδεύματος κ.α.) για όλο το οικονομικό έτος ήτοι 365 ημέρες ενώ εργαζόμαστε πραγματικά 150, κάτι που όπως σημειώνει, αποτελεί κριτήριο άνισης μεταχείρισης στον κλάδο μας.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, ενώ έχουν αιτηθεί στους οικείους δήμους για μείωση των μισθωμάτων, όπως αυτές προβλέπονται από τον Νόμο 4013/2011 ΦΕΚ 204 Α/15.9.2011, αντιμετωπίζουν την σθεναρή αντίθεση των Σχολικών Επιτροπών προκειμένου να επιτευχθούν οι μειώσεις αυτές.

«Δυστυχώς και ενώ έχουν συσταθεί οι Επιτροπές Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων για το λόγο αυτό, οι Σχολικές Επιτροπές φαίνονται απρόθυμες να συνεργαστούν αδιαφορώντας για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει και απειλώντας μάλιστα εάν επιχειρήσουμε να δικαιωθούμε δικαστικά να καταγγείλουν τις συμβάσεις μας», υπογραμμίζεται.

Ωστόσο, το Σωματείο επισημαίνει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί εξαίρεση, καθώς εφάρμοσε τον νόμο, κατανοώντας την κατάσταση. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο μας σίτισε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό παιδιών με οικονομικά προβλήματα», προσθέτει.

Ακόμη, η ανακοίνωση τονίζει ότι το υπουργείο δεν άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυλικειάρχες προτού προχωρήσει στην απόφαση της κάθετης μείωσης των προϊόντων, σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει 100% στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν στα Ελληνικά σχολεία.

Τέλος, το Σωματείο σημειώνει ότι εφόσον το υπουργείο θέλει να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική, προκειμένου αυτή να είναι δίκαιη ας προχωρήσει στην απευθείας μείωση κατά 50% των μισθωμάτων που καταβάλλουν οι κυλικειάρχες ή να καταργήσει το ΦΠΑ.

«Έτσι μόνο θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και η πολιτική διατίμησης των προς πώληση προϊόντων των Σχολικών κυλικείων αλλά και ταυτόχρονα να μην οδηγηθεί ο κλάδος μας σε αφανισμό», προσθέτει.
parapolitika.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/12 15:01

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *