ροή ειδήσεων

Έτσι μας κλέβουν με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

Τα κρυφά τρικ της κερδοσκοπίας
Τις πρακτικές που ακολουθούν επιχειρήσεις με στόχο το φούσκωμα των τιμών, παρουσιάζουν σήμερα τα Νέα, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού....

Ο έμμεσος ή άμεσος καθορισμός τιμής μεταπώλησης προϊόντων, οι οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, αλλά και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις οι οποίες επιβάλλουν περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενες το μέγεθός τους, περιλαμβάνονται στα κόλπα με τα οποία τα καρτέλ κλέβουν τους καταναλωτές.

Ανταγωνιστικές εταιρείες συμφωνούν μεταξύ τους για τον καθορισμό των τιμών, τον περιορισμό της παραγωγής αλλά και τον καταμερισμό της αγοράς μεταξύ τους.

Από τις πιο γνωστές υποθέσεις καρτέλ, ήταν αυτό στην αγορά γάλακτος το 2006. Οι εταιρείες συμφωνούσαν σε ποιες τιμές θα αγόραζαν το γάλα από τους παραγωγούς και μοίραζαν τους προμηθευτές τους. Επιπλέον, ακολουθούσαν την ίδια πολιτική τιμών και προσφορών προς τους πελάτες τους. Επίσης, καθόριζαν σε ποια τιμή θα πωλούν οι διανομείς τους, ενώ τους απαγόρευαν να εξυπηρετούν πελάτες απο άλλη γεωγραφική περιοχή από αυτήν όπου δραστηριοποιούνται και συμφωνούσαν μεταξύ τους για τις τιμές πώλησης.

Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπου σύμφωνα με την εισήγηση, οι εταιρείες συμφώνησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα στον συντονισμό των τιμών τους, καθώς και στον περιορισμό και τον έλεγχο της παραγωγής-διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά της παραγωγής και διάθεσης νωπών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας.



Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/9/12 20:01

    ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΟΣΚΕΙ΄΄ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *