ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Το τελικό σχέδιο για το πετρέλαιο θέρμανσης και το επίδομα

Στα 330 ευρώ ανά 1000 λίτρα θα φτάσει ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς η εξίσωση θα γίνει στο 80% του φόρου που ισχύει σήμερα για το πετρέλαιο κίνησης...
Θα κόβονται από το επίδομα όσοι έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ ή ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης οριστικοποίησαν σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
Η εξίσωση του ειδικού φόρου να γίνει στο 80%. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,45 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ περίπου κατά 10 λεπτά το λίτρο θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης
Θα υπάρχει κουτσουρεμένο γεωγραφικό κριτήριο. Η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες αλλά δεν θα υπάρχει υψομετρικό κριτήριο.
Το εισοδηματικό κριτήριο ορίστηκε στις 15.000 ευρώ για τον φορολογούμενο χωρίς παιδιά. Θα αυξάνεται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και θα φτάνει έως τα 30.000 ευρώ για κάποιον που έχει τέσσερα παιδιά.
Το επίδομα θα αφορά στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης και όχι στην αγορά οποιουδήποτε καυσίμου
Δεν θα δικαιούνται επίδομα όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 150.000 ευρώ.
Θα χάνουν το επίδομα όσοι έχουν υψηλό τεκμαρτό εισόδημα (π.χ μεγάλα αυτοκίνητα, πισίνες κλπ)
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω ειδικής σελίδας που θα δημιουργήσει η ΓΓΠΣ. Θα κατατίθεται η αίτηση και η ΓΓΠΣ θα ελέγχει αν πληρούνται τα κριτήρια. Μέσω των φορολογικών δηλώσεων θα ελέγχεται η αξία των ακινήτων και το εισόδημα, ενώ μέσω του συστήματος Ήφαιστος θα ελέγχεται αν ο καταναλωτής προχώρησε στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης
Για κάθε περιοχή της χώρας, θα υπάρχει ένα πλαφόν επιδότησης. Το πλαφόν αυτό θα κυμαίνεται από τα 100 έως τα 400 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.

Το ποσό που διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης θα οριστεί σε σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
tro-ma-ktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *