ροή ειδήσεων

Ν. Δένδιας: «Απαραίτητα τα κέντρα υποδοχής σε Λέσβο-Ρόδο»

«Αναγκαία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάκης τα κέντρα υποδοχής παρανόμων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Ρόδος...


μιλώντας από το βήμα της βουλής.

«Γνωρίζω τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και ξέρω πως δεν είμαι δημοφιλής. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ωστόσο, είναι εθνικό, απειλεί την ύπαρξή μας ως έθνους και δεν υπάρχει ελπίδα να λυθεί με την διακτίνιση των λαθρομεταναστών στο άπειρο», είπε ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε ότι «το 2010 υποσχέθηκε η χώρα ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες υποδομές για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά λίγα πράγματα έγιναν. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του “Ξένιου Διός” στον Έβρο, παρατηρούμε μετατόπιση του φαινομένου στα νησιά του Αιγαίου. Αναβαθμίζουμε λοιπόν τη Σάμο και τη Χίο σε κέντρα πρώτης υποδοχής και προγραμματίζουμε τη λειτουργία τέτοιων κέντρων στη Μυτιλήνη και τη Ρόδο».

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της λειτουργίας τέτοιων κέντρων στον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκτίμησε ότι «δεν θα τον επηρεάσουν αρνητικά, καθώς μιλάμε για σύγχρονες δομές και όχι για δομές αθλιότητας. Αυτό που επηρεάζει τον τουρισμό είναι η αθλιότητα των μεταναστών να περιφέρονται και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν 500.000 ή ένα εκατ. μετανάστες ελεύθεροι στη χώρα, στα νησιά».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα εν λόγω κέντρα στα ξερονήσια του παρελθόντος, ο κος Δένδιας δήλωσε πως σέβεται την ευαισθησία όλων των πολιτικών χώρων και πως πρέπει η πρόταση να συζητηθεί εκτενώς. «Δεν μπορείς όμως να εγκαταστήσεις δομές σε μέρη που δεν υπάρχει νερό και αεροδρόμιο. Το κόστος είναι αστρονομικό», παρατήρησε ο υπουργός.
attikipress.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/9/12 16:01

    giati oxi sthn Kerkyra re kopre?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/12 16:25

      γιατι η κερκυρα ειναι η εκλογικη περιφερεια του καραφλοκορακα, αυτος νοιαζετε για την εκλογικη του περιφερεια οι δικοι μας οι βο(υ)λευτες τι κανουν εκτος απο το να λενε μαλακιες?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/9/12 17:56

      akrivws!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/12 16:01

    Φαινετε οτι ο κυριος ΔΕΝΔΙΑΣ...ΞΕΧΑΣΕ το τι σημαινει ΡΟΔΟΣ!!!Ξεχασε οτι τα προηγουμενα χρονια πριν τον ερχομο της ΚΡΙΣΗΣ, οτι η ΡΟΔΟΣ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΩΝ 300 ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!! ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΣΑΣ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ Κ ΟΟΟΟΧΙ ΔΩ.....Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/12 17:28

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΟΝΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/12 17:38

    ρε καραγκιοζηδες τι στο διαολο να κανουν στην κερκυρα αφου ειναι απο την αλλη πλευρα, ολοι οι λαθρομεταναστες ερχονται απο τα παραλια της τουρκιας, γιατι στην ευχη να θελουν να κανουν ενα κεντρο στη κερκυρα???ελεος πια,ποσο μα ποσο στοκος πια στον εγκεφαλο σας!
    καλως η κακως ειμαστε διπλα στα παραλια, καλως η κακως απο διπλα μας περνανε ολοι αυτοι οι λαθρομεταναστες. οσο και να μην το θελουμε, εφοσον εχουν αποφασισει να γινουν αυτα τα κεντρα, η λογικη λεει να γινουν στα νησια που υπαρχει η πιο μεγαλη "κινηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/12 17:59

      fwsthra mou esu!!! mpas kai katevaineis sto sundiasmo N.D.??? pes mas ki alla -pes mas ki alla!! ftiakse mas ti diathesi , ela mhn ntepesai!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/9/12 18:20

      Οταν οι αλβανοι ερχοντουσαν στρατιες απο εκει πανω δεν ειδα να κανουν κεντρο στην κερκυρα....καραγκιοζη και εσυ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/12 18:18

    θελανε και την ροδο ναυαρχιδα του τουρισμου...σαν να λεμε να κανεις κεντρο λαθρομετανατσων στο μονακο.....μεγαλες ιδεες οι κυριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/12 19:56

    ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΑΞΙΟΥΣ'' ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/12 20:01

      μμμ εχεις ενα δικιο..αλλα για πες μας που ψηφιζεις εσυ να δουμε τι ψηφισε η ρατσα σου...Αν δεν εχεις τα αντερα τοτε ειναι της πλακας το σχολιο σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/9/12 20:25

      δυστυχως, δυστυχως εχει δικιο ο επανω . παντα ηταν βαμενη η ροδος!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/9/12 22:39

      Tsabiki .Tsabiki ola ta Blaxadera kai ta gidia kits kits. kathe kalokeri edo mazeBeste gia doulia .............

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/9/12 08:44

    το θέμα δεν είναι για να μην πάρει φωτιά το δικό μας σπίτι να πάρει του διπλανού,για μια ακόμη φορά εμείς οι Ροδίτες σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας και τα βάλαμε με την Κέρκυρα,το θέμα είναι κανένα τέτοιο κέντρο να μην ανοίξει στην Ελλάδα μας και να τους διώξουν με τη βία στις χώρες τους και χωρίς έξοδα δικά μας.Και αν δεν θυμούνται ποια είναι η χώρα τους να πάνε στην Τουρκία απ όπου και ήρθαν....που θέλουν και στρατόπεδα να τους κοιμίζουμε και να τους ταίζουμε τζάμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *