ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο η πελώρια θαλαμηγός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας (βίντεο)

Το Νο4 σουπερ γιοτ των 147 μέτρων στη Ρόδο
Οι καυτές αχτίδες του ήλιου έπεφταν πάνω στην τεράστια, υπερπολυτελή θαλαμηγό «The Prince Abdulaziz» η οποία μόλις λίγες ώρες πριν είχε δέσει στα καταγάλανα νερά της Ρόδου...
«Αυτή είναι ζωή» είπε η Εσθήρ ενώ ένα μικρό, παιχνιδιάρικο χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη της. «Φθινοπωρινές διακοπές, ατελείωτες βόλτες και ένα εντυπωσιακό θέαμα που θυμίζει κάτι από το λιμάνι του Μόντε Κάρλο» πέρασε τα μαύρα γυαλιά του Raf Simmons πάνω από τα μάτια της. «Ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα yachts του πλανήτη κάνει….ρομαντικές φθινοπωρινές βόλτες στις θάλασσες της πτωχής, ταλαιπωρημένης από τα συνεχή πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα Ελλάδας» άφησε να της ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. “Oh! Ma petite!”. Τέντωσε το χέρι της δέιχνοντας στο ψηλότερο deck του σκάφους το οποίο έμοιαζε με το…θωρηκτό Ποτέμκιν.



«Πρέπει οπωσδήποτε να φωτογραφίσουμε την 147 μέτρων θαλαμηγό, πολύτιμο απόκτημα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας» φώναξε γεμάτη ενθουσιασμό. Έτσι κι έγινε. Κλείσαμε στον φακό της petite, ροζ μηχανής μας το…μεγαλείο ενός σκάφους το οποίο φέρει τις διεθνείς υπογραφές Maierform και Helsinger Vaerst και βέβαια του διάσημου interior designer David Hicks.



Βασιλιάδες, κελεμπίες και…χειροποίητη σαγιονάρα

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του yacht ήταν ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Fahd. Μετά τον θάνατό του η θαλαμηγός πέρασε στα χέρια του ετεροθαλούς αδερφού του Abdullah bin Abdulaziz . Ο σημερινός βασιλιάς της Saudi Arabia απολαμβάνει την πολυτέλεια της ογκώδους θαλαμηγού η οποία ταξιδεύει από την Νότιο Γαλλία, τις Μπαχάμες, το St.Barth μέχρι τα ελληνικά νησιά.

Η θαλαμηγός λόγω του μεγέθους της δεν μπορούσε να «δέσει» σε οποιοδήποτε άλλο μικρότερο λιμάνι του νησιού των Ιπποτών. Η μοναδική λύση ήταν να αγκυροβολήσει έξω από το Κάστρο, στην περιοχή Κολώνα. Εκεί όπου ακριβώς δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Bodyguards είχαν διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία γύρω από το λιμάνι. Οι κύριοι με τις κελεμπίες κατέβαιναν από το yacht τις απογευματινές κυρίως ώρες. Με χειροποίητα Riva έφθαναν στην παραλία. ΄Εκαναν βόλτες και shopping στην παλιά πόλη, δοκίμασαν ψάρια, φρέσκιες σαλάτες και χειροποίητα γλυκά στην δημοφιλή ταβέρνα «Αλέξης».

Κελεμπίες, λευκά και κόκκινα σαρίκια, ολόχρυσα Rolex και χειροποίητες δερμάτινες σαγιονάρες Sergio Rossi. “Superb!” φώναξα ενθουσιασμένη. «Νιώθω σαν να γυρίζουμε σκηνές της ταινίας «Καλως ήρθες γλυκέ μου, χρυσοφόρε Σαουδάραβα» χαμογέλασα σε μια παρέα από λιλιπούτειους, χαριτωμένους Saudi Arabians.

Χωρίς μπριγιάν και σμαράγδια

Τα αξιαγάπητα αυτά παιδάκια κυκλοφορούσαν με κελεμπίες και σαρίκια στα σαλόνια και το ground floor του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Κάποια εισέβαλαν στους χώρους του spa, πιστεύοντας ότι είναι η σπηλιά του Ρόρη του Εξερευνητή.

Η χθεσινή δεξίωση για την εθνική επέτειο (national day) του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με αμφιτρίωνα τον πρέσβη κ.Saleh Mohammed Al-Ghamdi γέμισε με κόσμο το ballroom, πολυτελείς λιμουζίνες και bodyguards τον δρόμο μπροστά από το ιστορικό hotel της Πλατείας Συντάγματος. Παρατήρησα ότι οι κυρίες οι οποίες κατάγονται από την Σαουδική Αραβία και κατοικούν στην Ελλάδα έχουν προσαρμόσει τις στυλιστικές επιλογές τους σε…low profile επίπεδα. Τα χρυσά πέδιλα, στολισμένα με πέτρες και περίτεχνα κεντήματα συνόδευαν τα μαύρα outfits. Τα ογκώδη κοσμήματα, με μπριγιάν, σμαράγδια και ρουμπίνια είχαν εξαφανιστεί. Οι Saudi Arabians έχουν καταλάβει ίσως καλύτερα από κάποιες arrogant Ελληνίδες κυρίες των βορείων προαστίων ότι η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *