ροή ειδήσεων

Έχουν καταθέσεις εκατ. ευρώ και παίρνουν επίδομα ανεργίας!

Την ώρα που εξαιτίας των νέων επώδυνων μέτρων κινδυνεύουν με αφανισμό επιδόματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε εποχικούς εργαζόμενους, υπάρχουν δικαιούχοι επιδομάτων... με τραπεζικές καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απολαμβάνουν διάφορες παροχές από τον Οργανισμό....

Τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και στο Βόλο και έχουν πλέον μπει στο μικροσκόπιο του Οργανισμού το τελευταίο διάστημα από το κεντρικό σύστημα της Αθήνας. Πρόκειται για περιπτώσεις κυρίως εργαζόμενων που αποχώρησαν οικειοθελώς από μεγάλες επιχειρήσεις, λαμβάνοντας πολύ υψηλές αποζημιώσεις και επειδή καταχωρήθηκαν ως απολύσεις, λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.
Μόλις αυτό διαπιστώθηκε από έναν πρώτο έλεγχο που έγινε από το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, όπου ιδιώτες με δηλωμένα υψηλά εισοδήματα, δήλωσαν ότι λαμβάνουν και ταμείο ανεργίας, ζητήθηκε επανέλεγχος ο οποίος μάλιστα αναμένεται να επεκταθεί σε βάθος χρόνου μίας τουλάχιστον πενταετίας.
Η χρήση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ δεν συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς δικαιούχοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων και έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί από τη δουλειά τους. «Είναι γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας δεν χορηγείται μόνο σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», παραδέχτηκε, ερωτηθείς, ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού, σημειώνοντας επίσης ότι ο έλεγχος των δικαιούχων διενεργείται από το ΙΚΑ μόνο με βάση τα ένσημα που διαθέτει κάθε ασφαλισμένος.
Από τον ΟΑΕΔ εξάλλου υπάρχει πρόθεση το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει επανέλεγχος για τα επιδόματα που λαμβάνουν διάφοροι αλλοδαποί και ειδικότερα όσοι δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Πηγή: taxydromos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/9/12 13:55

    αυτα τα αόριστα και γενικόλογα....έχω βαρεθεί να τα ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/9/12 17:26

    Πρέπει σε κάθε περίπτωση να μπουν επιτέλους όρια στο επίδομα ανεργίας. Δεν μπορεί κάποιος που έχει στο όνομα του 5 σπίτια και άλλα τόσα ενοίκια να παίρνει το ίδιο επίδομα με έναν άνεργο που νοικιάζει και δεν έχει τίποτα απολύτως στο όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *