ροή ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα, Ρόδο, Κρήτη & Βόλο

Με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόκειται να εορταστεί φέτος στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού...

Η φετινή ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στον τουρισμό και τη βιώσιμη ενέργεια, αναμένεται να εορταστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην πρωτεύουσα.

Αθήνα
Μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο φιλοδοξεί να στείλει η Αθήνα μέσω της μουσικής εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, την οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ σήμερα στις 18:00. Η εκδήλωση θα κινηματογραφηθεί από τον δύο φορές βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη ενώ η αεροπορική εταιρεία Aegean έχει αναλάβει την παραγωγή του βίντεο και την προβολή του μέσω των social media καθώς και σε διεθνή Μ.Μ.Ε.

Στο μουσικό αυτό γεγονός θα παρευρεθούν δύο μικρές ομάδες επισήμων, η πρώτη τοποθετημένη στη βεράντα και η δεύτερη καθισμένη στο χώρο προβολών. Παράλληλα ο σκηνοθέτης θα επιλέγει τα πλάνα που θα μεταδίδονται από τις οθόνες του Μουσείου.

Το έργο που έχει επιλεγεί είναι το "Χαμόγελο της Τζοκόντα" του Μάνου Χατζιδάκι και η μουσική εκτέλεση θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των Αρχαϊκών αγαλμάτων.

Το μουσικό δρώμενο θα κινηματογραφηθεί με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης, μια ομάδα από πέντε διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ θα αποτυπώσουν διαφορετικές όψεις της βραδιάς.

Ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, θα δώσει μια νέα εικόνα για τη ζωντανή πόλη της Αθήνας. Με εικαστικό βλέμμα θα αποτυπώσει το μουσικό έργο με λεπτομέρειες τόσο της σύγχρονης Αθήνας όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου.

Η Αεροπορική Εταιρεία Aegean, θέλοντας να υποστηρίξει την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας και της Αθήνας στο εξωτερικό, ανέλαβε την πρωτοβουλία της παραγωγής του video - αποσπάσματος της βραδιάς, το οποίο θα διοχετευθεί στο διαδίκτυο (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε Μέσα Ενημέρωσης στο εξωτερικό αλλά και στα Μέσα Επικοινωνίας της εταιρείας.

Ανοιχτή βραδιά τουρισμού από το Open Tourism

Την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα γιορτάσει και η ομάδα Open Tourism στο μπαρ Loukoumaki στο Μοναστηράκι, μετά τις 21:00, ενώ παράλληλα θα εγκαινιάσει την 3η χρονιά παρουσίας της στο χώρο.

Κρήτη

Από σήμερα έως και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 θα διαρκέσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης με τη συνδιοργάνωση των Δήμων: Αρχανών- Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Φαιστού, Χερσονήσου.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων όπως εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις, δωρεάν εισόδους ή εκπτώσεις σε μουσεία, κ.ά.

"Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει μειώσει δραματικά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης- είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε και να πραγματοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια αν δεν είχαμε την εθελοντική συμμετοχή όλων των σπουδαίων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, την αφιλοκερδή καθολική στήριξη των μέσων ενημέρωσης, την κατάθεση ψυχής των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων που εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της.", τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου, Ευρυπίδης Κουκιαδάκης.

Ρόδος


Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει στη Ρόδο από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, οι οποίες θα κορυφωθούν σήμερα με πολλή μουσική, χορούς και τραγούδια. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει από συγκροτήματα με ροκ μουσική μέχρι και γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Βόλος

Πιο εναρμονισμένη με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.


Στο πλαίσιο των εορτασμών θα πραγματοποιηθεί βράβευση της τουριστικής επιχειρηματικότητας
με βασικό κριτήριο την παλαιότητα των ξενοδοχείων, όπως αυτή νόμιμα καταγράφεται στα αρχεία του ΞΕΕ έως και σήμερα, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ξενοδοχία στις μέρες μας λόγω της κρίσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volou, στο Βόλο.
tourismpress.gr
parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *