ροή ειδήσεων

«Κλειστὸς» ὁ Ἔβρος, «ἀνοιχτὸ» τὸ Αἰγαῖο...

Στο ανατολικό Αιγαίο επιστρέφουν οι διακινητές παράνομων μεταναστών
Ανησυχητική αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος από τις ακτές της Τουρκίας προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα... μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Η ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των χερσαίων συνόρων σε συνδυασμό με την αναγγελία δημιουργίας κέντρων υποδοχής στην ελληνοτουρκική μεθόριο μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης έχουν στρέψει και πάλι τη μεταναστευτική ροή στους θαλάσσιους διαύλους του ανατολικού Αιγαίου.

Μόνο τον Αύγουστο έγιναν 397 συλλήψεις αλλοδαπών στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ο αριθμός αυτός έφτανε μόλις στις 168 συλλήψεις.

Τα νησιά που προσελκύουν περισσότερο τους διακινητές είναι η Λέσβος, η Σάμος, η Πάτμος, η Λέρος και η Σύμη, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά και κατ' αναλογία η πλειονότητα των συλλήψεων από το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο από την 1η μέχρι και τις 29 Αυγούστου.

«Τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε αύξηση του φαινομένου εισροών λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο. Αυτή η τάση ανόδου μας ανησυχεί ιδιαίτερα και για το λόγο αυτό συγκαλέσαμε σύσκεψη με όλες τις υπηρεσίες, με όλους τους φορείς, διότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο μόνο από το Λιμενικό Σώμα. Απαιτείται η συστράτευση όλων», επισήμανε ο αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς.

Όλες οι πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η λήψη επιπλέον μέτρων για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών, καθώς και η συστηματοποίηση της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος, με το Πολεμικό Ναυτικό, τον Στρατό Ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία. Προς τούτο, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να διεξαχθούν κοινές και συντονισμένες επιχειρήσεις επιτήρησης και περαιτέρω ενίσχυση των λιμενικών αρχών με πλωτά και εναέρια μέσα, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Η ενίσχυση της διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων με τις δυνάμεις του Frontex στην περιοχή, καθώς και η διάθεση πρόσθετων κοινοτικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών, πόρων αποτελούν και το αντικείμενο επιστολών που έχουν ήδη στείλει ο υπουργός κ. Κωστής Μουσουρούλης και ο αρχηγός του Λ.Σ., προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως προκύπτει μάλιστα, από την απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίας Σεσίλια Μάλμστρομ, σε ερώτηση έλληνα ευρωβουλευτή, για το έτος 2013 πρόκειται να διατεθούν στην Ελλάδα 85 εκατ. ευρώ για την παράνομη μετανάστευση.

Αυτά τα κονδύλια δίνονται προς αξιοποίηση, μέσω των τεσσάρων ταμείων Εξωτερικών Συνόρων, Επιστροφής, Προσφύγων και Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

«Η κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Οι Βρυξέλες και οι εθνικές κυβερνήσεις οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Η χώρα μας αντιμετωπίζει τη λαθρομετανάστευση ως μείζον εθνικό ζήτημα», τόνισε κατά τη σχετική σύσκεψη ο κ. Μουσουρούλης.
Δείτε εδώ την παρουσίαση με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη σύσκεψη
http://www.tovima.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/9/12 09:16

    ετοιμαστειτε γιατι οι προδοτες που κυβερνανε τη χωρα ετοιμαζονται να κανουν κεντρα λαθρομεταναστων και σε στρατοπεδα της Ροδου και Κω. καταλαβαινετε τι θα συμβει αν επιτρεψουμε να γινει αυτο ? να εχετε το νου σας,μεχρι εδω δεν παει αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/9/12 19:39

      Γιατί μεγάλε να μην γίνουν και εδώ?
      Ολοι θέλουμε να λέμε εξω οι λαθρό, αλλά το που να πρωτομαντρωθούν ολοι οταν θα συλλαμβάνονται, λέμε μακρυά απο εδώ, μακρυά απο εμάς , να πάνε αλλού.
      Αλλά που? δεν λέει κανεις./

      Ολοι πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο αν θέλουμε πράγματι να ξεβρωμίσει ο τόπος απο τους λαθρομετανάστες.
      Και οσο ξέρουν οτι εδω στο νησί που θα ερθουν, και πιαστούν θα τους περιμένει στρατόπεδο συγκέντρωσης με παραμονή επ΄αόριστον μέχρι να ζητήσουν να φύγουν για πίσω στις πατρίδες τους, τόσο θα το σκέπτονται
      για να μας ερχονται.

      Για μήπως τα συμφέροντά σου τους θέλει ελεύθερους και να τριγυρίζουν το νησί οπως γίνεται τώρα και να σου δουλεύουν για ενα κομμάτι ψωμί?
      Λέω μήπως.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *