ροή ειδήσεων

Ρόδος: Aγωγή ασθενούς για ανεπιτυχή εγχείρηση

Χρηματική αποζημίωση, συνολικού ύψους 1.379.374,46 ευρώ, για βλάβη που υπέστη έπειτα από ορθοπεδική εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, διεκδικεί με αγωγή που υπέβαλε... ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ένας κάτοικος Αρχαγγέλου.

Ο άνδρας στρέφεται κατά μιας γερμανικής εταιρείας και τηςαντιπροσώπου της στην Αθήνα, που προμήθευσαν το νοσηλευτικό ίδρυμα με εμφυτεύματα, την αστοχία των οποίων αναγνώρισαν στην πορεία!

Η πρώτη εναγόμενη είναι γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ιατρικών ορθοπεδικών οργάνων και εμφυτευμάτων για χρήση στην τραυματολογία, ορθοπεδική και χειρουργική σπονδυλικής στήλης.

Τα προϊόντα της εισάγει, διανέμει, διακινεί και παρακολουθεί η δεύτερη εναγομένη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της προμήθειας ορθοπεδικών και εν γένει ιατρικών ειδών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ο Αρχαγγελίτης υποβλήθηκε εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση στο δεξιό μηριαίο, με εσωτερική οστεοσύνθεση, στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα.

Χρειάστηκε διάστημα 15 ημερών παραμονής και στενής ιατρικής παρακολούθησης για την αποκατάστασή του. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλες είκοσι ημέρες.

Αν και ακολούθησε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του θεράποντος ιατρού του και η μετεγχειρητική πορεία του εξελισσόταν ομαλά, τρεις μήνες μετά την επέμβαση, ευρισκόμενος στο σχολείο σε καθήμενη στάση, ξαφνικά άκουσε έναν δυνατό ήχο σπασίματος και αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στο δεξιό μηριαίο, στο σημείο όπου είχε χειρουργηθεί.

Είδε το χειρουργημένο πόδι του να βρίσκεται στον αέρα και τρομοκρατημένος κάλεσε τη μητέρα του, η οποία τον μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο στο οποίο προηγουμένως είχε χειρουργηθεί.

Χειρουργήθηκε εκ νέου στο δεξιό μηριαίο και παρέμεινε στο νοσοκομείο για διάστημα 15 ημερών. Μετά την έξοδό του χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλο έναν μήνα.

Κατόπιν καταγγελίας του, προς διαπίστωση της αιτίας του επανακατάγματος στο δεξιό μηριαίο στο ίδιο σημείο που είχε προηγουμένως χειρουργηθεί, διενεργήθηκε ΕΔΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται υπόνοια κακής χειρουργικής τεχνικής, ότι κλήθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την πορεία ποιοτικού ελέγχου του δείγματος του υλικού που εστάλη και κατάθεση των αποτελεσμάτων και ότι ο σημαντικότερος και πιθανότερος παράγοντας θραύσης ήταν η αποτυχία του χρησιμοποιηθέντος υλικού οστεοσύνθεσης, η τεχνική και μεταλλουργική αστοχία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: dikokratikizougla.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/9/12 15:19

    epeita apo troxaio pou eixa den idane ta katagmata pou eixa stelnontas sto spiti mou. 6 katagmata ston afxena kai tin plati. exo kanei dikografia, kataggelia kai duo minisis kata ton upeuthinon pou me eixan analavi se dikigorous sthn athina afou sthn rodo den ithele kaneis na ta valei me tous giatrous mas. sintoma tha postaro analitika. enas theos kserei pos perpatao simera kai den vriskome se anapiriko karotsi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/12 17:13

    όταν κάποιοι επιμελητές καπνίζουν φούντα και τους αφήνουν να χειρουργούν αυτά συμβαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/12 18:39

    file 7/9/12 3:19 min tous afusis dostous oso mporeis. file 7/9/12 5:13 ton kanane kai dieuthinti xaxaxaxaxaxaxa ore ksilo pou theloun kai minisis. se filo mou prin 8 mines tou espase duo vides mesa kai tous tis afise o fountakias..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/9/12 22:34

    Ποιοί άραγε έβαλαν την υπογραφή τους και εγκρίθηκαν αυτά τα υλικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *