ροή ειδήσεων

DORETA: Περήφανη απεργιακή απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Πληρώθηκαν και δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι
Κόντρα στο όργιο τρομοκρατίας της μεγαλοεργοδοσίας και των συμμάχων τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «DORETA» δίνουν με αποφασιστικότητα την απεργιακή τους μάχη...
με αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων πολλών μηνών. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από προχτές, Τετάρτη και συνεχίζουν.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ - που δίνει τη μάχη από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων - χτες, και προκειμένου να σπάσει η απεργία, πήγαν στο ξενοδοχείο ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, ο πρόεδρος της Προτούρ (Οργανισμός του Δήμου για την «προώθηση» του τουρισμού) και ο διευθυντής της Ενωσης Ξενοδόχων. Η λύση που πρότειναν, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία, ήταν να «σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να μπουν για δουλειά με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο», δηλαδή να δεχτούν να πάρουν 500 ευρώ και για τα υπόλοιπα βλέπουμε...
Λιποθύμησαν πέντε εργαζόμενες

Η Γραμματεία καταγγέλλει ότι «από την πρώτη μέρα της απεργίας η εργοδοσία οξύνει την κατάσταση μεταφέροντας απεργοσπάστες, ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το ξενοδοχείο, με την προστασία των μαντρόσκυλών τους. Μάλιστα, στην κουζίνα βρέθηκαν να δουλεύουν μέχρι και ανήλικα παιδιά, τις ώρες που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο! Απαράδεκτη η στάση του διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που τηλεφώνησε σε σπουδαστή που κάνει την πρακτική του στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο απειλώντας τον ότι αν δεν μπει για δουλειά θα τον διαγράψει από τη σχολή». Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και της πίεσης που ασκεί η εργοδοσία, όπως υπογραμμίζει η Γραμματεία, ήταν χτες πέντε εργαζόμενες να λιποθυμήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τουλάχιστον μια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο»! Η αποφασιστικότητα όμως των εργαζομένων ανάγκασε χτες την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι σήμερα θα καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων τους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι, όπως έλεγαν χτες το βράδυ, να δουν το σύνολο των χρημάτων τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Να ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας, να ποια είναι η δημοκρατία μέσα στους τόπους δουλειάς, όταν θίγονται τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Ετσι θέλουν τους εργαζόμενους, απλήρωτους, με το κεφάλι σκυμμένο, πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι από εδώ και μπρος θα έχουν απέναντί τους το μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας, της κυβέρνησης. Μόνη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων», καταλήγει η Γραμματεία.

2.rizospastis.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *