ροή ειδήσεων

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία. Κρήτη-Ρόδος τα σημεία υποδοχής


Η προγραμματισμένη εδώ και εβδομάδες- σε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό -άσκηση για την ''υποδοχή'' 20000 Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η άσκηση εντάσσεται στην ενεργοποίηση...
της αποστολής ''Ιώνη'' και ακολουθεί ένα ευρύτερο διεθνή σχεδιασμό για την περιοχή ενόψει - προφανώς - αναμενόμενων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας.

Η ''Ιώνη'' φιλοδοξεί να είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πήρε το πράσινο φως από το Μαξίμου, και τα θεμέλια του μπήκαν την ίδια μέρα σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Στη συνέχεια συστάθηκε μια ειδική ομάδα εργασίας που αποτελείται από στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας.,
Η άσκηση για το σχέδιο «Ιώνη» προβλέπει την εντός 48ώρου τοποθέτηση σκηνών για 20.000 άτομα με τα των συναφών υποστηρικτικών υποδομών σε χώρους που έχουν ήδη επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή.

'Οπως έχει αποκαλύψει το OnAlert έχουν ήδη επιλεγεί η Ρόδος και η Κρήτη - ίσως κάποιοι λίγοι πρόσφυγες πάνε και σε κοντινά νησιά. Το σχέδιο Ιωνη δεν αφορά άτακτη αφιξη λαθρομεταναστών αλλά ελεγχόμενη ροή πολιτικών προσφύγων - με διαβατήρια, καταγραφή, έλεγχο κλπ και στρατωνισμό σε προσδιορισμένους χώρους. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους στη γείτονα χώρα ξεπέρασε τους 100.000, ενώ η Αγκυρα έχει θέσει ως ανώτερο αριθμό που μπορεί να διαχειριστεί τους 130.000. Κατά ορισμένες πληροφορίες ο γενικός διεθνής σχεδιασμός περιλαμβανει και την Κύπρο η οποία όμως έχει διαμυνήσει ότι δεν μπορεί να υποδεχθεί ούτε πάρα πολλούς ούτε για μεγάλο διάστημα. Η Ελλάδα είναι σε συντονισμό με την Κύπρο για την ροή τωνπροσφ'υγων.
onalert.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/10/12 22:33

    Ο ενας δρομος για να μας κουβαληθουν ειναι η Τουρκια η οποια ειναι εχθρικη τους χωρα ,αρα απο εκει δεν μπορουν να περασουν.Ο αλλος δρομος ειναι απο θαλασσα.Η αποσταση ομως Συρια-Ροδος δεν ειναι Τουρκια-Κως.Ειναι ατελειωτα μιλια και στη μεση της διαδρομης βρισκεται και η Κυπρος.Πως θα ερθουν λοιπον στην Ροδο?Μηπως ειναι οργανωμενο σχεδιο οπως εκεινο του συριζα που μετεφερε βραδιατικα λαθρομεταναστες απο την Κρητη για να κανει ζημια στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/12 22:35

      Ετσι θα ερθουν ,και αυτα περι διαβατηριων κλπ ειναι πιπες.Λαθραια θα μπουν κι αυτοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/10/12 23:48

      Η Τουρκία είναι μεν εχθρική χώρα προς τη Συρία, αλλά ως προς το καθεστώς εκεί. Τους πρόσφυγες θα τους υποδεχθεί και είναι προς το συμφέρον της, γιατί θα έχει καλό πάτημα όταν αποκατασταθεί η κατάσταση στην περιοχή και θα έχει και την αποδοχή από τους εκεί πολίτες.

      Όσοι έρθουν, υποτίθεται ότι θα έρθουν μέσω της Τουρκίας, συντονισμένα και με συνεργασία της Ελλάδας. Οργανωμένο σχέδιο ναι, αλλά όχι με το σκεπτικό που το λέει ο 10:33. Και η Κύπρος ενδεχομένως θα δέχθεί πρόσφυγες.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/12 22:59

    Ο τουρισμός θα καταστραφεί και μαζί και εμείς,,ο Δένδιας είναι πράκτορας τετ Ισραήλ ,,και έχει λάβει εντολές να καταστρέψει της τελευταίες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος ,,το ΜΟΥΝΊ ,,,εδώ εμείς θα το επιτρέψουμε!!;ΌΛΟΙ ΚΆΤΩ ΌΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΈΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ,,,,ΜΑΖΙΚΉ ΈΛΕΥΣΗ ΠΑΊΔΕΣ!!!!!!ΘΑ ΧΥΘΕΊ ΑΊΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΕΔΙΟ ΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΜΥΘΙΑΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΑΝ !!ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!!ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΝΕ ΑΥΤΑ!!
    ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΛΕΣΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/12 23:50

      Εντάξει εθνοφύλακα! Πιάσε και το G3 σου όταν θα λάβεις το σύνθημα, να θερίσεις και παιδιά. Δεν έχεις ιδέα (όπως ούτε κι εγώ) τι θα πει πρόσφυγας από εμπόλεμη περιοχή.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/10/12 23:59

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΒΙΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,

    Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΒΟΡΒΑΔΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/10/12 00:08

      Ίσα-ίσα που έχει σχέση, την ακριβώς αντίθετη. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που ξεσπιτώνονται οι άνθρωποι αυτοί!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/10/12 08:54

    λυπαμαι πολυ πραγματικα για τους προσφυγες αλλα δεν θα σωσει η Ελλαδα το κοσμο που δεν εφταιξε και δεν βομβαρδισε ,απλα αλλοι κανουν τη δουλεια τους και οι προδοτες που μας κυβερνανε δεχονται να τους κραταμε εδω ,αλλα αυτη τη στιγμη πρεπει να σωθει η χωρα και οι Ελληνες γιατι θαμαστε οι επομενοι,πραγματικα βλεπει κανεις αναπτυξη με 3 εκατομμυρια λαθρομεταναστες? και σιγα μην κατσουν μεσα στα στρατοπεδα κλεισμενοι στη Ροδο και επισης ας πουμε και το αλλο για τον ανεκδιηγητο Δενδια γιατι δεν τους παει στη Κερκυρα αφου νοιαζεαι τοσο πολυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/10/12 11:36

    http://asimpiestos.blogspot.com/2012/10/julia-gillard.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *