ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2012 του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, το Πρωτάθλημα 2012 που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με τον αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ...
Ο αγώνας περιελάμβανε την διεξαγωγή 2 ιστιοδρομιών. Το Σάββατο, η πρώτη ιστιοδρομία του αγώνα είχε ως προορισμό την Σύμη. Παρά τις δυσοίωνες προγνώσεις των δελτίων καιρού που προέβλεπαν άπνοια στην περιοχή της Ρόδου, ο Αίολος έκανε το χατίρι στους ιστιοπλόους και με ένα βορειοδυτικό άνεμο μέτριας έντασης που έπνεε, επέτρεψε στην Επιτροπή Αγώνα να δώσει την εκκίνηση από την περιοχή Κάτω Πέτρες.
Τα σκάφη είχαν σαν κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους, απόφοιτους της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας του ΑΣΙΑΘΡ οι οποίοι είχαν την δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ιστιοδρομίας να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που διδάχθηκαν στην Σχολή, αλλά και αυτά που τους μεταδίδουν σε κάθε αγώνα οι έμπειροι κυβερνήτες των σκαφών, στις ιστιοδρομίες των αγώνων που διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘΡ.


Ο τερματισμός της ιστιοδρομίας έγινε στον κόλπο της Φανερωμένης στην Σύμη και τα σκάφη ολοκλήρωσαν την κούρσα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν την θάλασσα στους πανέμορφους κοντινούς κόλπους της Σύμης και το βράδυ φιλοξενήθηκαν στον Γιαλό, όπου και ελλιμενίστηκαν τα σκάφη. Νικητής της ιστιοδρομίας ήταν το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη την Όλγα Ιωακειμίδου, τη δεύτερη θέση πήρε το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Θοδωρή Ζαννάκη και τρίτο ήταν το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη την Μαρία Χεπάκη.
Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ. Το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα οδήγησε τα σκάφη και πάλι στον κόλπο της Φανερωμένης, αφού έξω από το κόλπο του Γιαλού δεν μπορούσε να δοθεί εκκίνηση λόγω της πλήρους άπνοιας που επικρατούσε. Εκεί παρά την αναμονή μιας και πλέον ώρας, δεν ήταν δυνατόν να δοθεί η εκκίνηση, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν παρόμοιες και ο άνεμος ήταν ιδιαίτερα ασθενής και ακατάλληλος για την διεξαγωγή της ιστιοδρομίας. Έτσι η 2η ιστιοδρομία του αγώνα ακυρώθηκε.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2012 που διοργάνωσε ο ΑΣΙΑΘΡ. Μετά από 19 ιστιοδρομίες, 6 μήνες και πολλά ναυτικά μίλια τα οποία διένυσαν σκάφη και πληρώματα, την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβε το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Κώστα Ιμσιρίδη, δεύτερο αναδείχθηκε το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη και στην τρίτη θέση ήταν το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.
Τα αποτελέσματα του αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ καθώς και τα τελικά αποτελέσματα και η κατάταξη του Πρωταθλήματος 2012, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ –

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *