ροή ειδήσεων

ΣΧΕΔΟΝ 30.000 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με συσκευές μέτρησης έντασης ήχου έχουν εφοδιαστεί οι περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια ηχομετρήσεων, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε... στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, Δημήτρη Γάκη, Μαρίας Διακάκη, Σταύρου Κοντονή και Στέφανου Σαμοΐλη για το φαινόμενο της ηχορύπανσης σε τουριστικές περιοχές, ο κ. Δένδιας απέστειλε στη Βουλή στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι, από την αρχή του έτους έως και το τέλος του Αυγούστου, έγιναν σε πανελλαδικό επίπεδο 85.112 έλεγχοι και ηχομετρήσεις, κατά τη διενέργεια των οποίων διαπιστώθηκαν 1.766 παραβάσεις ηχορύπανσης, 14.636 παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996 (ρυθμίζονται θέματα διατάραξης κοινής ησυχίας) και 13.228 λοιπές παραβάσεις.

Στους βουλευτές απάντησε εγγράφως και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ενημερώνοντάς τους ότι τα μέτρα καταστρατηγούνται συστηματικά στη Ρόδο από ιδιώτες επιχειρηματίες, τόσο ως προς την ένταση της μουσικής όσο και ως προς τη διάρκεια των επιτρεπόμενων ωραρίων. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το ζήτημα, το υπουργείο, σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου, προτίθεται να περιορίσει τη δραστηριότητα των μπαρ στα ιστορικά εμπορικότερα σημεία του οικισμού (πέριξ της πλατείας Ιπποκράτους) και να θέσει αυστηρότερες προδιαγραφές για τις ώρες λειτουργίας και την ένταση της μουσικής στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως μάλιστα ενημερώνει ο κ. Τζαβάρας, το υπουργείο σκοπεύει να απαγορεύσει εξ΄ολοκλήρου τη μουσική στους περιφερειακούς πυρήνες εμπορικής δραστηριότητας του οικισμού, ώστε να διαφυλαχθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της μεσαιωνικής πόλης από την ηχορύπανση. Για όλα τα παραπάνω θα ληφθεί πρόνοια σε Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου.

ΑΠΕ
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2012



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/10/12 21:34

    H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕ; ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΕΣ; ΣΕ ΠΟΣΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ; ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *