επικαιρότητα

Με ένα κλικ θα μπλοκάρουν τους λογαριασμούς οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ


Σφιγγουν τα λουριά
Την απευθείας σύνδεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΣΔΟΕ με τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των Ελλήνων, ζητεί από την κυβέρνηση ο νέος επικεφαφής του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος....


Αυτή τη στιγμή, εάν ένας φοροφυγάς ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και οι υπηρεσίες θέλουν να διασταυρώσουν ή να συγκρίνουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, στέλνουν ειδικό σημείωμα σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Όμως, ταυτόχρονα ειδοποιείται αρμοδίως ο πολίτης και αδειάζει τους λογαριασμούς του έτσι το δημόσιο δεν εισπράττει ποτέ τα πρόστιμα που επιβάλλει στους φοροφυγάδες.

Αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει το ΣΔΟΕ εφαρμόζοντας αυτό το σύστημα που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ μέσω της Οικονομικής Εφορίας, το γνωστό και ως IRS.

Το ΣΔΟΕ προτείνει να δημιουργηθεί μία ειδική υπηρεσία αποτελούμενη από 5 στελέχη τα οποία θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των τραπεζών. Οι στόχοι είναι:

-Να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις των πολιτών για τους οποίους υπάρχει εισαγγελική εντολή ή καταγγελία για φοροδιαφυγή ή έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία να υποβάλλουν αιτήματα προς όλες τις τράπεζες. Συνήθως οι διαδικασίες αυτές είναι πολύ χρονοβόρες και κατά περιπτώσεις διαρκούν πολύ περισσότερο, καθώς το 2011 το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών για 1700 πρόσωπα και οι απαντήσεις καθυστέρησαν έως και 18 μήνες.

-Να μπλοκάρονται εξαρχής οι λογαριασμοί και μόνο με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα, ακόμα και με την υποψία φοροδιαφυγής, προτού ο πολίτης κληθεί από τις ελεγκτικές αρχές. Η τράπεζα θα προχωρεί δηλαδή άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να σηκώσουν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς.

Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι θα πρέπει να αλλάξει και η μεθοδολογία είσπραξης των προστίμων και εξηγούν ότι υπάρχει πρόταση για τη δημιουργία υπηρεσίας άμεσης είσπραξης φορολογικών προστίμων που θα υπάγεται στο ΣΔΟΕ. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με την έκθεση για τις παραβάσεις θα δίνει και στον παραβάτη άμεσα το ειδοποιητήριο για την πληρωμή του προστίμου. Έτσι, δεν θα αποστέλλεται, όπως γίνεται σήμερα, η έκθεση φορολογικού ελέγχου από το ΣΔΟΕ στη ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος για να βεβαιωθούν τα πρόστιμα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την είσπραξή τους.
Πηγή:Πρώτο Θέμα


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

 1. Ανώνυμος22/10/12, 7:55 π.μ.

  οοοοουυυυυυαααααααααοοοοοοοοουυυυυυυ!!!! έπαθα πλάκα. χαχα. κουκου ρου κου ρε λαμογια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος22/10/12, 8:02 π.μ.

  Οι φτωχοι δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.Οι ματσωμενοι(λαμογια) ομως.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αμα βρούν τίποτα μέσα σε αυτούς γιατί όσοι έχουν λεφτά αυτά είναι ήδη έξω και χαιρέτα μου τον πλάτανο αν τους βρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης