ροή ειδήσεων

Χαρτονένιο ποδήλατο αλλάζει τις μετακινήσεις


Ισραηλινός επιχειρηματίας οδηγεί αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «το μέλλον της οικονομικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης μετακίνησης»...


Το μυστικό, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στα υλικά. Το ποδήλατο του video φτιάχτηκε από χαρτόνι, ωστόσο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο.

«Αυτό το ποδήλατο κατασκευάζεται σε ποσοστό 95% από ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο είναι το φθηνότερο ακατέργαστο υλικό που θα βρει κανείς στη χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός επιχειρηματίας.

«Το υπόλοιπο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων και λιωμένα μπουκάλια. Οπότε ολόκληρο το ποδήλατο είναι φτιαγμένο 100% από ανακυκλωμένα υλικά που κοστίζουν συνολικά 9 δολάρια», προσέθεσε.

Αφού κοπεί και πάρει το κατάλληλο σχήμα, το χαρτόνι υφίσταται ειδική επεξεργασία με ένα μίγμα οργανικών υλικών που το καθιστούν αδιάβροχο και πυράντοχο.

«Δεν ξέρω πόσα δισεκατομμύρια ποδήλατα πωλούνται και πωλήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια όμως η μέση διάρκεια ζωής ενός κανονικού ποδηλάτου είναι τα πέντε χρόνια», δήλωσε ο επιχειρηματίας.

«Οπότε μέσα σε μια πενταετία εγώ μπορώ να αντικαταστήσω όλα αυτά τα ποδήλατα γιατί θα είμαι φθηνότερος, γρηγορότερος, δυνατότερος και πιο οικολογικός», προσέθεσε.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με τρία διαφορετικά μοντέλα χαρτονένιων ποδηλάτων και μια αναπηρική καρέκλα.

Κανένα από τα προϊόντα αυτά δεν θα περιέχει μεταλλικά μέρη.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας εκτιμά πως τα πρωτοποριακά ποδήλατα θα διατεθούν στην αγορά περίπου σε ένα χρόνο.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο εφευρέτης και σχεδιαστής του «πράσινου» ποδηλάτου πιστεύουν ότι μια μέρα το χαρτόνι θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοκινήτων, ακόμα και αεροπλάνων.

ΠΗΓΗ: econews.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *