ροή ειδήσεων

Μεγάλο πολιτικό όνομα στη λίστα Λαγκάρντ; Γι΄αυτό την εξαφάνισαν;

Ανάμεσα στα 1991 ονόματα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, που περιείχε η λίστα Λαγκάρντ, υπάρχει και το όνομα στενού συγγενικού προσώπου της πολιτικής φαμίλιας, που κυβερνούσε τότε την Ελλάδα. Αυτή η πληροφορία έφτασε...

στο spirospero.gr από γαλλική πηγή αλλά είναι αδύνατον να διασταυρωθεί από ελληνική πηγή, αφού όλοι- περιέργως- διατίνονται ότι δεν έχουν ανοίξει το στικάκι ούτε από περιέργεια.
Προφανώς πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό, αφού ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι έστειλε στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Γ. Καπελέρη επιλεκτικά "είκοσι ονόματα από τη λίστα". Άρα ο κ. Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι άνοιξε στο στικάκι, διάβασε και μελέτησε τα ονόματα και επέλεξε μόνον είκοσι τα οποία έδωσε στον κ. Καπελέρη.
Σε αυτή την ανάγνωση του κ. Παπακωνσταντίνου, φημολογείται ότι εντόπισε το όνομα και ενημέρωσε σχετικά.
Τελικά η λίστα παραδόιθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη και σύντομα θα μάθουμε το μυστικό που κρύβει και ανάγκασε 4 υπουργούς (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Ζανιά, Σαχινίδη), δύο ειδικούς γραμματείς του ΣΔΟΕ (Καπελέρη, Διώτη) και άλλους πολιτικούς παράγοντες να συνεναίσουν με τη θέλησή τους ή όχι στην εξαφάνιση της λίστας.
Η εξαφανισμένη επί δύο χρόνια λίστα "βρέθηκε" μετά από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ότι " θα ζητήσει αντίγραφο από τη Γαλλία". Τότε, δημιουργήθηκε αναστάτωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου που δεν ήξερε τίποτα θυμήθηκε ότι έχει δώσει τα είκοσι ονόματα στον Καπελέρη και κάρφωσε τον Βενιζέλο λέγοντας "ρωτήστε τον επόμενο υπουργό για την τύχη της λίστας". Ο επόμενος υπουργός ήταν ο κ. Βενιζέλος ο οποίος αιφνιδίως θυμήθηκε ότι έχει το στικάκι στο συρτάρι του και το έστειλε στο Μεγάρο Μαξίμου. Το γραφείο του πρωθυπουργού το έστειλε στον νυν ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, δηλώνοντας ότι δεν το άνοιξε και δεν ξέρει τι περιέχει. Ο κ. Στασινόπουλος το παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παντελή καταθέτοντας "όπως το πήρα το έφερα, δεν ξέρω τι περιέχει".
Για να δικαιολογήσουν την απέραντη ξεφτίλα του πολιτικού συστήματος, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν ενεργοποίησε το στικάκι με το καυτό περιεχόμενο διότι δήθεν ήταν προιόν υποκλοπής και το απαγορεύει ο νόμος. Είπε ακόμη ότι ο κ. Διώτης ως πρώην εισαγγελέας του συνέστησε να μη γίνει χρήση γιατί είναι προιόν υποκλοπής.
Τα ίδια στοιχεία από τον επίορκο υπάλληλο της Ελβετικής τράπεζας που πουλήθηκε στη Γαλλία, τα υπόλοιπα Ευρωπαικά κράτη πολίτες των οποίων είχαν καταθέσεις στην Ελβετία (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κτλ) ενεργοποίησαν τις λίστες και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περί τα 10 δις από τους καταθέτες της Ελβετικής τράπεζας. Μάλιστα η Γερμανία, πήρε απόφαση δια του υπουργικού της συμβουλίου να ξεπεράσει το πρόβλημα του προιόντος υποκλοπής. Μόνον εμείς επικαλεστήκαμε το νόμο για να κρύψουμε τη λίστα.
Αργά το βράδυ ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαββεα΄΄ιωνε ότι δεν υπήρχε νομικό κόλλημα διότι ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί για το ζήτημα αυτό και εφόσον ακόμα και ένας φοροφυγάς να υπήρχε στη λίστα μπορούσε να ανοίξει.
spiro spero


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *