ροή ειδήσεων

Παγκόσμιο φόρουμ διαλόγου των πολιτισμών στη Ρόδο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, στο Καστέλο της Ρόδου η τελετή έναρξης του παγκόσμιου φόρουμ διαλόγου των πολιτισμών που πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά στο νησί, παρουσία δεκάδων προσωπικοτήτων από πολλές χώρες του κόσμου...

Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος εξήρε ιδιαίτερα την συμβολή του προέδρου του συνεδρίου Βλαδίμηρου Γιακούνιν , προέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων. Στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το φόρουμ αυτό διεξάγεται στη Ελλάδα.

Είναι σημαντικό εκατοντάδες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο να συγκεντρώνονται εδώ κάθε χρόνο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των νέων τεχνολογιών και να συζητάνε για την ειρήνη και τον πολιτισμό, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου οι οποίοι έθεσαν στον υπουργό θέματα και ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Τα θέματα που τέθηκαν στον υπουργό ήταν τα εξής:

- Η έλλειψη ρευστότητας από πλευράς τραπεζών που έχει φέρει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες.

- Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στη διαδικασία της οποίας υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και οι φορείς. Ζητήθηκε να υπάρξει πρόβλεψη στο διαγωνισμό ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν τα επιμελητήρια οι ενώσεις ξενοδόχων και όποιοι άλλοι το επιθυμούν υπό τη μορφή επενδυτικών σχημάτων.

- Ο αναπτυξιακός νόμος ο οποίος δεν θα πρέπει να προβλέπει πλέον τη διάθεση κονδυλίων για ανέγερση νέων μονάδων (ξενοδοχειακών, βιοτεχνικών, εμπορικών) αλλά τη διάθεσή τους για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

- Η διάθεση κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα, την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη καθώς επίσης και για άυλες ενέργειες που αφορούν την προώθηση και διαφήμιση των προϊόντων, την τυποποίησή τους και τη στήριξη των μικρών βιοτεχνιών.

ΑΠΕ
nooz.gr
parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *