ροή ειδήσεων

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία με...πίνακες ζωγραφικής υπέρυθρης θέρμανσης

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση και πόσο ασφαλής είναι. Πόσο κοστίζουν τα πάνελ - πίνακες και πως γίνεται η εγκατάστασή τους δίχως μερεμέτια και σκαψίματα. Μπορείτε να δώσετε όποια φωτογραφία θέλετε...
...και να γίνει πίνακας. Οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το συμβατικό τρόπο θέρμανσης.
Ολο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης για φέτος το χειμώνα μετά την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σαν κεντρική θέρμανση εδώ και δεκαετίες σε χώρες με πολύ κρύο είναι η υπέρυθρη θέρμανση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ
Η θέρμανση αυτή χρησιμοποιεί τα υπέρυθρα κύματα για να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Σκεφτείτε οτι τα συστήματα υπέρυθρης θερμότητας ζεσταίνουν μόνο το 20% του αέρα και περισσότερο από 80% του σώματος. Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγεία μας σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
- Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού σας
- Δε χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης) και χώρος για λεβητοστάσιο
- Στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους και προστατεύει το κτίριο απο τη διάβρωση με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία των των ανθρώπων
- Οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το συμβατικό τρόπο θέρμανσης.
- Μηδενικό κόστος ετήσιας συντήρησης
- Σχεδιασμό που θυμίζει έργο τέχνης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Οπως εξηγεί στο Newsit o ιδιοκτήτης καταστήματος που εμπορεύεται πανελ θέρμανσης, Αλκιβιάδης Μπαρβέλης "μπορούμε να έχουμε οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σημαντικό ρόλο παίζει και το εάν θα επιλέξουμε πανελ χαμηλής ή υψηλης θερμοκρασίας".

Η υπέρυθρη θέρμανση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σε πάνελ (σα να λέμε σώματα καλοριφέρ) που εκπέμπουν υπέρυθρη χαμηλής θερμοκρασίας και σε πάνελ που εκπέμπουν υπέρυθρη υψηλής θερμοκρασίας.

Τα πάνελ χαμηλής θερμοκρασίας προτείνονται σε χώρους που είναι πολύ καλά μονωμένοι και χωρίς πολλές απώλειες. Ιδανικοί χώροι είναι δωμάτια σπιτιών μέχρι 12τ.μ σε κτίσματα τελευταίας δεκαετίας. Επάνω σε αυτά τα πάνελ μπορείτε να εκτυπώσετε ότι επιθυμείτε και να τα κάνετε να μοιάζουν έργα τέχνης. Η θερμοκρασία στην μπροστινή επιφάνεια του πάνελ δεν ξεπερνάει τους 95οC για λόγους ασφαλείας. Μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά σε πολύ μικρή απόσταση από το πάτωμα, επάνω σε μεταλλικές βάσεις (ώστε να μεταφέρονται εύκολα), στον τοίχο ή στο ταβάνι.

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας έχουν θερμοκρασία επιφάνειας περίπου 300οC και τοποθετούνται ΜΟΝΟ ψηλά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτών των πάνελ είναι ότι η ακτινοβολία έχει μεγαλύτερο βεληνεκές, από 4-8 μέτρα, σε αντίθεση με τα πάνελ χαμηλής θερμοκρασίας των οποίων το βεληνεκές κυμαίνεται από 2-3,5 μέτρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πολύ οικονομικότερη χρήση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Για την εγκατάσταση των πάνελ χρειάζεται μόνο μια πρίζα ρεύματος. Οπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Μπαρβέλης "σκεφτείται πως η εγκατάσταση ενός πάνελ γίνεται οπως η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού".

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ
Τα πάνελ υψηλής θέρμανσης κοστίζουν από 400 εώς 770 ευρώ ανάλαγα με τα watt ενώ τα πάνελ χαμηλής θέρμανσης κοστίζουν από 320 εως 470 ανάλογα με τα watt. Yπάρχουν και τα γυάλινα πάνελ η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 500 ευρώ και φτάνει τα 635 ευρώ καθώς και τα μαρμάρινα πάνελ που κοστίζουν από 299 εως 695 ευρώ ανάλογα και πάλι με την ισχύ των watt.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/10/12 01:28

    Το οτι αυτο το ειδος θερμανσης δεν εχει περπατησει εξω κατι πρεπει να σημαινει. Αντιγραφω απο ξενη ιστοσελιδα:

    IR heaters are used in industrial manufacturing processes including curing of coatings; heating of plastic prior to forming; plastic welding; processing glass; cooking and browning food. They are used when high temperatures are required, fast responses or temperature gradients are needed or products need to be heated in certain areas in a targeted way. Their application is difficult for objects with undercuts.

    They are also used to provide warmth to suckling animals whose mother cannot or will not provide them with natural warmth as well as to captive animals in zoos or veterinary clinics, especially for lizards and other reptiles, and tropical animals such as birds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *