ροή ειδήσεων

Ανοχή τέλος για τους... κοπανατζήδες!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Σε μία κόλλα χαρτί τυλίγει ο γενικός γραμματέας του δήμου της Ρόδου, Παύλος Τσίπρας, τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα, αλλά και αυτοτελή γραφεία του ενιαίου δήμου... της πρωτεύουσας της Δωδεκανήσου, ανάβοντας το «κόκκινο φως», σύμφωνα με το οποίο η μη πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας τους, θα οδηγήσει σε επιβολή σωρείας ποινών!
Ο γενικός γραμματέας του δήμου της Ρόδου, επιδιώκοντας να βγάλει από την ... δύσκολη θέση τους καθ’ ύλην αρμόδιους προϊσταμένους των διευθύνσεων του δήμου της Ρόδου, αποφάσισε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, προκειμένου να μπει τάξη στην ... αταξία!
Στην εγκύκλιο «φωτιά», η οποία έχει αποδέκτες τις δημοτικές ενότητες, τις διευθύνσεις, τα αυτοτελή τμήματα και τα αυτοτελή γραφεία του δήμου της Ρόδου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πιστή τήρηση του ωραρίου των υπαλλήλων αποτελεί θεμελιώδες καθήκόν τους, ενώ η μη τήρήσή του είναι πειθαρχικό αδίκημα!

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται οι πέντε βασικές υποχρεώσεις των υπαλλήλων και το οποίο κοινοποιείται στο δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον γενικό γραμματέα, την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, το τμήμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και το γραφείο ανθρώπινου δυναμικού, ξεκαθαρίζεται ότι οι προειδοποιήσεις αυτές γίνονται για τελευταία φορά!
Στο έγγραφο με τίτλο «Πιστή τήρηση ωραρίου», το οποίο αποστέλλεται και κοινοποιείται από την διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου της Ρόδου, Παύλο Τσίπρα, ο οποίος στο τέλος της εγκυκλίου του υποστηρίζει ότι «η μη εφαρμογή (των ανωτέρων) θα έχει άμεσες συνέπειες, όπως περικοπή αποδοχών, κλήση σε απολογία, επιβολή ποινών και ό,τι άλλο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Νόμου».

Το έγγραφο – φωτιά για την ... απουσία των δημοτικών υπαλλήλων
Θέμα ”Πίστη τήρηση ωραρίου”
Επανερχόμενοι σε προγενέστερες έγγραφες και προφορικές παραινέσεις και συστάσεις μας, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι θεμελειώδες καθήκον των υπαλλήλων είναι η πιστή τήρηση του ωραρίου.
Είναι γνωστό ότι η καθυστερημένη προσέλευση στην υπηρεσία, καθώς και η πρόωρη αποχώρηση στοιχειοθετούν πειθαρχικό αδίκημα ,πέραν όμως αυτού δημιουργούν αμηχανία , απογοήτευση και οργή στους πολίτες που δεν εξυπηρετούνται και αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ως χώρα.
Λαμβανομένων λοιπόν υπόψη των ανωτέρω και εξετάζοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν την παρουσία του προσωπικού στις θέσεις του και τις εργάσιμες ημέρες και ώρες προειδοποιούμε για τελευταία φορά:
1.Oλοι οι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στην υπηρεσία και θα αποχωρούν από αυτήν την ώρα που έχουν επιλέξει.
2.Σε όλη τη διάρκεια του καθορισμένουυ χρόνου εργασίας τους , θα εργάζονται ανελλιπώς εκτελώντας αυσυνείδητα τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση που κατέχουν .
3.Η κάρτα παρουσίας είναι προσωπική και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της από άλλους ,σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί το αντίθετο θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και στον κάτοχό της και στον υπάλληλο που τη χρησιμοποίησε παράνομα.
4.Σε περίπτωση απουσίας του ο υπάλληλος πρέπει, αν πρόκειται για κανονική άδεια να τη ζητήσει ‘εγκαιρα ,αν πρόκειται για ασθένεια ή άλλο σοβαρό λόγο να ενημερώσει αυθημερόν για την απουσία του και για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εντός υπηρεσίας ,φροντίζοντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει την απουσία του, έιτε με λήψη κανονικής άδειας , είτε με αναρρωτική άδεια προσκομμίζοντας τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά .
5.Οι διευθυντές , οι προϊστάμενοι τμημάμτων και αυτοτελών γραφείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση να χτυπούν και οι δύο κάρτα και πρέπει να επιβλέπουν σχολαστικά την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού μέσω συστήματος καταγραφής χρονοπαρουσίας και,όπου αυτό δεν λειτουργεί, να φροντίσουν για την άμεση επιδιόρθωσή του .Επίσης, το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα να ενημερώνουν εγγράφως το γραφείο μισθοδοσίας σχετικά με τις ώρες που πρέπει να περικοπούν από κάθε υπάλληλο.
6.Τα παραπάνω πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα και προειδοποιούμε η μη εφαρμογή του θα έχει άμεσες συνέπειες όπως περικοπή αποδοχών,κλήση σε απολογιά ,επιβολή ποινών και ό,τι άλλο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.
Ο γραμματέας
Παύλος Τσίπρας
proodos.net



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/12 00:47

    Τρίχες κατσαρές . Τόσα χρονια τον ΠΑΙΖΑΝΕ και ολοι τους ξέρανε οτι δεν κάνανε ΤΙΠΟΤΑ και τώρα το παίζουνε σκληρή ? Βρε δεν πατε ΟΛΟΙ σασ να Γαμ...... ΑΛΗΤΕΣ , ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/10/12 07:41

      Μάλλον δημοτικός υπάλληλος είσαι και ενοχλεί η απόφαση Ε , το θεμα είναι ότι ολα τα λαμόγια δεξιάς κεντροαριστεράς μπήκανε με μέσο και κάθονται σπιτάκια τους άλλοι βαραν τις κάρτες, εδω έχω ακούσει ότι έφτιαξαν υπηρεσία για το πιος βαράει τις κάρτες.
      Και να ήταν μόνο αυτο δείτε τα δέντρα σε όλη την πόλη ,τα σπασμένα κλαδιά στους δρόμους της πόλης, πεζοδρόμια,δρόμους γεμάτα σκουπίδια ακαθαρσίες απο ζωα και ασυνείδητους φίλοζωους πολίτες πχ δήμαρχος στην ανάληψη πετάει τις ακαθαρσίες του σκύλου στο κενό μεταξύ δέντρου και πεζοδρομίου, ακόμη και οι Καθαριστές τα ίδια κάνουν και στην πρωτη βροχή όλοι μας σε ένα βόθρο θα ήμαστε.
      Δείτε τους δημοτικούς αστυνομικούς στον δρόμο τα πρωινά βοηθάνε την κυκλοφορία απο μακριά καπνιζοντας άλλοι κάνουν πηγαδάκια και κουτσομπολιό και όσο αφορά την ενδυμασία το μόνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι το φωσφορουχο γιλέκο απο μέσα αθλητικές φόρμες τζηνακι ότι νανε



      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/10/12 10:21

      Kαι τί ώρα πάνε οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην δουλειά τους; (διαβάσεις, Σχολεία κ.λ.π.;) Στις οκτώ το πρωΐ, ενώ πρέπει να πάνε ενωρίτερον!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/10/12 10:31

      σωστος!!!!!!!!!!!!!!! οπως τα λες ειναι !!!! να βγαλει ολα τα ρεμαλια εξω να δουλεψουν (οπως παλια) και να αφησουν τις αηδιες για χαλασμενα αυτοκινητα κτλ.. για πηγαινετε στο δημο το πρωι να δειτε πως δουλευουν εκει μεσα !!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/10/12 10:45

      21/10/12 7:41 π.μ. Οχι είμαι ενας ΜΑΛΑκας επιχειρηματίας που μια ζωη πληρώνει τις κάθε ΜΑΛΑκιες του καθενός .

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/10/12 14:04

      Πράγματι σε παρεξήγησε φίλε....Αλλά μάλλον διάβασε γρήγορα και δεν το "επιασε" το νόημα, δεν το έκανε πάντος επίτηδες...Εγώ είμαι ο 10:21

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/12 07:30

    Οι υπηρεσίες του δήμου να δοθούν σε
    Ιδιώτες ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/10/12 08:27

      Μπραβο!!
      Να δουλεψει και κανας λαθρο η αλβανακι στο Δημο φιλε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/10/12 09:08

      Τα αλβανακια και τα τσιγγανακια ειναι που βγαζουνε Δημαρχο φιλαρακο,γι αυτο τα παραπονα σου στον Κουσουρνα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/10/12 09:26

      ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/12 09:55

    Ειλικρινά μια φορά ...ΜΙΑ!!!!!!!θα ήθελα να ακούσω για ποινές που επιβλήθηκαν και όχι για ανακοινώσεις κ κολοχαρτα!!!!!Ελεος πια!!!!!!Ξεφτιλα έχουν γίνει πια όλοι οι ευθυνοντες!Δεν το καταλαβαίνουν ;
    Πολίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/10/12 12:34

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΘ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΔΑΡΕΙ ΤΟΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΗΛΑΚΟΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ.ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟ..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΥΠΑΛΗΛΟ..ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ..ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΕ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/10/12 12:46

    ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ?
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ-Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ?
    ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ!

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/10/12 15:07

    βρε εσεις που μιλατε ολοι σας,,,εσεις τους βγαλατε στην εξουσια,,,τι μιλατε τωρα..τωρα ειναι αργα φιλοι μου,,ετσι λοιπον τουλαχιστον την επομενη να προσεχετε,,,στειλτε τους στα σπιτια τους να ξεκινησουν να δουλευουν,αν κ μετα απο τοσα χρονια τα χουν ματσωμενα..ας ειναι καλα οι μιζες κ το ελληνικο δημοσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/10/12 15:12

      δε βλεπουν που χρησιμοποιουν τα αυτοκινητα του δημου για να πηγαινουν στις δουλιες τους μονο μας βγαζει εγκυκλιους....ρε πηγαινε να δεις αν ερχομαστε!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/10/12 15:53

      και αυτον που εβγαλε το χαρτι ποιος θα τον κανει να δουλεψει?πασοκος χαραμοφαεις του κερατα ειναι και αυτος.μπηκε διοριστικε με μεσο λογω κοματος.ολο το πασοκ στο δημο και στις εποχειρησεις του δημου ειναι διορισμενο.λαμογια ε λαμογια πασοκοσυριζαιοι.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/10/12 00:07

    Μετά από την απόφαση βόμβα που πηρε ο ΓΓ του δήμου Ρόδου (δηλ να εφαρμόσει τον νόμο μετά από 10 χρόνια στους κολητους του πασοκονεοδημοκρατες κοπρίτες) τρέμουν όλοι οι κοπανατζήδες οτι θα κληθούν σε απολογία. Μηπως θα κάνει πάλι έφοδο στις υπηρεσίες ο Κουσουρνάς για να διαπιστώσει οτι δεν πάνε στην ώρα τους και θα τους τα κλάσει άλλη μια φορά; Το πολυ να βρούνε κανένα φουκαρά που άργησε μιά φορά στη ζωή του γιατι κάτι του έτυχε και να πέσουν πάνω του. Που είναι τα λαμόγια που δεν τους έχει δεί ποτέ κανείς στη φάτσα αλλά είναι στη μισθοδοσία του δήμου; Αυτά έλεγε ο δημαρχος όταν ανάλαβε. ποιούς έδιωξε; Γιά να ακούσω ονόματα; Καλά θα κάνει ο ΓΓ να σηκωθεί από την καρέκλα να βάλει κανέναν προσωπάρχη να βάλει καμιά κάρτα και μια βιντεοκάμερα να βλέπει ποιός την χτυπάει και να κόψει τα γραμματάκια και τα ποιηματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/10/12 15:17

    καλα θα κανει ο γενικοσ πασοκογραματεασ να δοσει βαση στα σοβαρα προβληματα ποθ ταλαντιζοθν αυτον εδο τον τοπο και να αφησει τησ πουστιεσ για να ρικσει σταχτη στα ματια..για να πει και τον μισθο τοθ και τι κανει ο μαλακασ?διαλυσε το πασοκ διαλυουν σιγα σιγα και οι πρασινοι δημοι..επιτελουσ εσπασε το αποστεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/10/12 00:37

    Ενα κράτος της ΕΟΚ δεν θυμάμαι καλά Τσεχία νομίζω έχει ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και ησύχασαν όλοι. Οι ιδιώτες εργολάβοι κυνηγάνε και επιβλέπουν τους υπαλλήλους τους αν δουλεύουν, και οι υπάλληλοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να μην τους απολύσουν. Αυτή είναι κύριοι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Ιδιωτικοποιήστε τα όλα και να πληρώνουμε κάτι για όποια υπηρεσία χρειαζόμαστε. Πάλι κερδισμένοι θα βγαίνουμε αφού οι φόροι μας θα μειωθούν στο ελάχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/10/12 22:42

    ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *