ροή ειδήσεων

Ο κόσμος των Windows 8 [ΒΙΝΤΕΟ]

Ολοκληρώθηκε η επίσημη παρουσίαση των Windows 8 από τη Microsoft. Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, το νέο λειτουργικό θα είναι διαθέσιμο σε καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο....

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης μίας ευρείας γκάμας εφαρμογών, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε PCs και tablets με πιστοποίηση Windows 8, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Windows Store.

O Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Microsoft «πιστεύει στο μέλλον των PC», δίνοντας έτσι μία «απάντηση» στη ρητορική των ανταγωνιστών, οι οποίο κάνουν λόγο για την έλευση της «μετά - PC» εποχής.

Η παρουσίαση επέδειξε τα χαρακτηριστικά των Windows 8, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες, οι οποίες έκαναν λόγο για ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι ριζικά ανανεωμένο σε σχέση με τους προκατόχους του, καθώς είναι πλέον προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής των οθονών αφής. Ο Στίβεν Σινόφσκι , επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, χαρακτήρισε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ως την «πρώτη ημέρα του κόσμου των Windows 8» - ενός «νέου κόσμου», με τις παλιότερες εκδόσεις των Windows να ανήκουν στον «παλιό».

Μαζί με τα Windows 8 ξεκινά και η κυκλοφορία του Surface, της πρότασης της Microsoft στα tablets. Κατά τα λεγόμενα του Μπάλμερ, σύμφωνα με αναλυτές, το επόμενο έτος θα πωληθούν 400 εκατομμύρια νέα PC, τα περισσότερα εκ των οποίων θα διαθέτουν Windows 8, ενώ αναμένονται 670 εκατομμύρια αναβαθμίσεις σε Windows 8. «Τα PC με Windows 8 είναι τα καλύτερα PC που εμφανίστηκαν ποτέ… θα λατρέψετε τα νέα Windows» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής σε δύο εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro. Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, τα Windows 8 Enterprise προσφέρουν νέες δυνατότητες για βελτιωμένη παραγωγικότητα με λειτουργίες όπως το Windows To Go, το DirectAccess, και το BranchCache, καθώς και ενισχυμένη ασφάλεια σε όλα τα σημεία, με λειτουργίες όπως το BitLocker και το AppLocker. Την ίδια στιγμή, η ομάδα προϊόντων Windows αποκτά και ένα νέο μέλος σχεδιασμένο για ARM-based tablets, τα Windows RT, τα οποία θα είναι προεγκατεστημένα σε νέες συσκευές. Τα Windows 8 διαθέτουν τη νέα οθόνη εκκίνησης, η οποία προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση στις εφαρμογές και στο περιεχόμενο που επιθυμούν με ένα κλικ. Διαθέτουν επίσης το νέο Internet Explorer 10, ο οποίος ενδείκνυται για χρήση σε συσκευές με οθόνη αφής, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες cloud μέσω του SkyDrive.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Μπάλμερ, υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού του Xbox 360 με μία συσκευή με Windows 8: όταν ο χρήστης παρακολουθεί μία ταινία, το tablet μετατρέπεται σε δεύτερη οθόνη και παρουσιάζει επιπλέον πληροφορίες. Ακόμη, κατά τον Σινόφσκι, στα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η χρήση των Windows 8 συμπεριλαμβάνονται 13% μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ταχύτερη εκκίνηση (κάτω από 10 δευτερόλεπτα σε νέα PC) και μικρότερες απαιτήσεις μνήμης.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη υπάρχοντες υπολογιστές τους. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των 29,99 ευρώ.

Ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνίας αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, στην τιμή των 14,99 ευρώ μέσω της προσφοράς Windows Upgrade.

Surface

Πέρα από τα Windows 8, η Microsoft προχώρησε και στην επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου tablet της, Surface, σηματοδοτώντας την έξοδό του στην αγορά. Η τιμή του ανέρχεται στα 499 δολάρια για την έκδοση των 32 GB. Ο Στίβεν Σινόφσκι έκανε λόγο για «το καλύτερο tablet και ταυτόχρονα laptop» που έχει χρησιμοποιήσει, καθώς μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει και ένα laptop, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο Touch Cover του, που εκτελεί χρέη πληκτρολογίου, όταν απαιτείται κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για μία Wi-Fi only συσκευή η οποία ενδείκνυται τόσο για ανάγνωση και θέαση, όσο και για δημιουργία παρουσιάσεων και φύλλων εργασίας, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Σε μία…ιδιαίτερη κίνηση, ο Πάνος Πανέι, επικεφαλής του τμήματος του Surface, έριξε επανειλημμένα ένα Surface στο πάτωμα, δείχνοντας την ανθεκτικότητά του, ενώ παράλληλα το χαρακτήρισε ως μία «σκηνή/πλατφόρμα» για τα Windows 8, με την οθόνη 10,6 ιντσών του να αποτελεί την «ιδανική έκφραση» του νέου λειτουργικού.



πηγές: Ναυτεμπορική, lifehacker

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *