Είστε λάτρης του καφέ φραπέ;Φαντάζομαι πως το 80% των Ελλήνων θα απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση.Διαβάζοντας τα παρακάτω όμως ίσως αλλάξετε συνήθειες...
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία.
Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία με το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle είναι:
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές που καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).
“Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.
Πηγή: tragiko.com
parapona-rodou.blogspot.com
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία.
Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία με το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle είναι:
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές που καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).
“Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.
Πηγή: tragiko.com
parapona-rodou.blogspot.com
και θα κοψω εγω την φραπεδουμπα μου γιατι η ολλανδια εχει μισελληνα υπουργο .. ρε πατε καλα ?????????
ΑπάντησηΔιαγραφήεσυ ρε προβατο αυτο καταλαβες???????
Διαγραφή"Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!"
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα ρε παιδιά, σοβαρά το λέτε ? Στην Αφρική και τη Βραζιλία δεν πίνουν φραπέ? Πω πω ... Μόλις κατέρρευσε η παιδική μου εικόνα με τις Βραζιλιάνες καλονές να χτυπάνε το φραπέ τους στο ρυθμό της σάμπα και τις καλλίγραμμες Αφρικάνες να κουνάνε τα σέϊκερ υπό το ρυθμό των ταμ-ταμ ...
tτο ξαναδιαβασα με το χιμικο σαπουνιου στον καφε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σωστό το δημοσίευμα. Εχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας οι τρόποι παρασκευής του νεσκαφέ καθώς και οι επιπτώσεις του (αρνητικές) στην υγεία μας. Πριν αρχίσετε να απορρίπτετε κάτι ...... διαβάστε και ψάξτε περαιτέρω. Θα σας κάνει καλό. Δεν είναι τυχαίο που ο φραπέ ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα !!!!!! τριτοκοσμική χώρα άλλωστε....... αμφιβάλετε μήπως?
ΑπάντησηΔιαγραφήπειραματοζωα - τρελες αγελαδες - σκουπιδοφαγοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσα χρόνια τον πίνουμε, και δεν πάθαμε κάτι..... Πάθαμε πλέον ανοσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζετε οτι δεν παθαμε , ρωτήστε αν εχουν μειωθει οχι οι γεννησεις αλλα οι συλληψεις . Γιναμε ασποροι - αγονοι . Ξυπνηστε .
Διαγραφήπριν τριάντα χρόνια o νες καφέ έγραφε κάτω,χώρα προέλευσης Ακτή Ελεφαντοστού.μετά διακόπηκε παντελώς η χώρα προέλευσης,αφού τα κατακάθια έρχονται από παντού.για αυτό όταν πίνεις φραπέ με άδειο στομάχι στο διαλύει,με το πρόσθετο χημικό
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεματογράφε...Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Νεστλέ είναι πολυεθνική εταιρία τροφίμων, που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Βεβέ της Ελβετίας!!!
Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, νερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο στη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.
http://www.istorikathemata.com/2011/11/blog-post_27.html
Για να μαθεις πως παρασκευάζεται ο νεσκαφέ (στιγμιαίος). Οταν καβουρδίζονται οι κόκοι του καφέ, στο καζάνι γύρω-γύρω (γίνεται ανάδευση) επικάθονται κάποια προϊόντα του καφέ τα οποία και πετιούνται σαν άχρηστα και κατωτέρας ποιότητας υποπροϊόντα. Η Νεστλέ δεν είναι τυχαίο που το παρουσίασε μόνο στην τριτοκοσμική Ελλάδα σαν πειραματόζωο. Αντί να το πετάνε, σου λέει ας το φάνε οι αμπορίτζιναλς Ελληνες. Βγάλανε τρελά λεφτά από ..... σκατά. Κατάλαβες τώρα?? Διάβασε και για τις επιπτώσεις στην υγεία και μετά τα ξαναλέμε.
Διαγραφή8:18 έχεις απόλυτο δίκιο!μόνο πού το θέμα είναι άλλο,αν το έχεις διαπιστώσει.μιλάει για την ποιότητα και πώς κατέληξε να διανέμετε στα συστατικά του.ως τα 80 αναγραφόταν η Ακτή Ελεφαντοστού ως χώρα προέλευσης του καφέ.από ένα σημείο και μετά προστέθηκε ενισχυτικό γεύσης,αφού πλέον δεν ήταν καθαρός καφές,αλλά και το συγκεκριμένο χημικό πού αναφέρει το μπλοκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτιγμιαιο καφε θα βρειτε και αλλου, ναι, ακομα και στην Ελβετια... Απλα τον πινουν ζεστο και οχι ως "φραπε", κανει μεγαλη διαφορα αραγε;...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεος πια! Ναι, ειναι επιβλαβης για την υγεια, σαμπως ολα τα αλλα που καταναλονουμε δεν ειναι; ΔΕν γουσταρετε νες, παρτε αλλη μαρκα... Υπαρχει ακομα και βιολογικος στιγμιαιος καφες!
να ρωτήσω... το "συγκεκριμένο" χημικό, ποιό ακριβώς είναι; γιατί δεν έχω δει κανένα χημικό τύπο, ή χημική ονομασία ή εμπειρική ονομασία; Ο 8:18 έχει δίκιο, έτσι ανακαλύφθηκε ο φραπ... μήπως τελικά το άρθρο γράφτηκε από "καφετερειάρχη" που θέλει ο κόσμος να πίνει ακριβότερα ροφήματα από το "φραπόγαλο"? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω σαραντα χρονια πινω φραπε τωρα θα με πειραξει . θυμαστε τον σπαστο καφε κολοσσος που το πιεζες στην μεση για να χυθει ο καφες στο νερο ??
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μου θυμισες ρε φιλλε
ΔιαγραφήΤΡΑΓΙΚΟ....
ΑπάντησηΔιαγραφή"OWEL"
Πίνω νες εδώ και 30 χρόνια και θα πίνω μέχρι να πεθάνω...Μια χαρά καφές είναι και όλα τα άλλα είναι μαλακίες ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των «σκουπιδιών» του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας στην παραγωγή καφέ. Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle: NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) . Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.) Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier). Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό, αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους. Παρακαλώ προωθήστε το……..
—————————————————————————
Γελάσατε? Κι όμως υπάρχει δημοσιευμένο σε δεκάδες blog (συνωμοσιολογικά και μη) .
Το antichainletter επικοινώνησε με την εταιρία και πήραμε την εξής απάντηση:
Πρώτα πρώτα, σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όπως ήδη υποπτεύεστε, το συγκεκριμένο άρθρο είναι πλήρως αναληθές. Η ελβετική (και όχι ολλανδική) Nestlé είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γευστικά κριτήρια των καταναλωτών της, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται. Ειδικά για τον Nescafé Frappé, που είναι μια ελληνική εφεύρεση, η Nestlé έχει αναπτύξει ένα ειδικό χαρμάνι που ταιριάζει στη γεύση των Ελλήνων και φτιάχνει τον απόλυτο κρύο καφέ που έχει συνδεθεί με την απόλαυσή μας.
Ο καφές Nescafé είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Οι καρποί του καφεόδεντρου συλλέγονται, ξεφλουδίζονται, καβουρδίζονται και αλέθονται, όπως και στα υπόλοιπα είδη καφέ. Η διαφορά είναι ότι στη συνέχεια ο καφές βράζεται, φιλτράρεται και αφυδατώνεται, ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε. Ο αφρός του Nescafé Frappé είναι το εντελώς φυσικό αποτέλεσμα του καβουρδίσματος, καθώς με τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνονται τα «λιπαρά» του κόκκου καφέ, που στη συνέχεια στέκονται στην επιφάνεια του ροφήματος με το απαραίτητο «χτύπημα».
Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από το εταιρικό μας site www.nestle.gr τόσο για την εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας. Ειδικότερα για τη διαδικασία παρασκευής του στιγμιαίου καφέ, πληροφορίες υπάρχουν και στο http://www.nescafe.gr/html/story-nescafe-quality-gr.htm
Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αγγελική Παπαδοπούλου
Angeliki Papadopoulou
Μ αρεσει να διαβαζω τετοιες μαλακιες πίνοντας το φραπεδάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφηστε τα προβατα να πινουν φραπε και νες καφε μην τους την χαλάτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήαν ειχα δοκιμασει ποτε φρεσκοκαβουρδισμενο καφε Φρεντο μονοποικιλιακο θα ηξεραν την διαφορα.
Αλλα αυτα κοστιζουν και τα προβατα δεν πληρώνουν