ροή ειδήσεων

Η AΠΟΛΟΓΙΑ του Κώστα Βαξεβάνη ενώπιον του Δικαστηρίου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με τη χρήση του Τύπου προτείνει ο εισαγγελέας. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε...
ενώπιων του Δικαστηρίου, ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα, δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δε φοράμε κουκούλα».
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την έδρα σημείωσε ότι «είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχετε λογαριασμό στην ΑΤΕ, είναι αυτό προσωπικό δεδομένο; Και εξήγησε ότι για αυτή την πληροφορία ενημερώθηκε από ένα χαρτί κολλημένο στην είσοδο του Δικαστηρίου».
Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε επίσης και στη δημοσιοποίηση λίστας με τα ονόματα καλλιτεχνών και τις οφειλές του από την εφημερίδα «Τα Νέα»», γι ατο οποίο δεν ασκήθηκε καμία δίωξη.
«Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα ντοκουμέντο η οποία απέδειξε και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, και είναι ένα ντοκουμέντο στο οποίο επάνω στηρίχτηκαν εκβιασμοί. Δύο έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο, τι ακριβώς έκανε πριν τις εκλογές με το στικάκι και δεν πήραν απάντηση. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό. Η λίστα είναι ένα κοινωνικό, πολιτικό και πάρα πολύ σοβαρό θέμα» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Αναφορά όμως έγινε και στο editorial των New York Times, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες σκότωσαν τον αγγελιοφόρο τους, ενώ ο δημοσιογράφος καυτηρίασε την υποβάθμιση του θέματος από τα ελληνικά, εξηγώντας ότι αυτό έγινε «γιατί οι άνθρωποι της λίστας τυπώνουν εφημερίδες και έχουν κανάλια».
Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι υπεύθυνος για την ενοχοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λίστα, και τόνισε ότι «αυτή δημιουργήθηκε από την τσέπη ενός υπουργού στην κωλότσεπη του άλλου». Και όσο για την αναφορά στη λίστα ότι όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή είναι βουτηγμένοι στην παρανομία ο δημοσιογράφος είπε ότι «δεν την έχω πει εγώ, την έχει πει η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Βενιζέλος, ο Καπελέρης».



ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *