ροή ειδήσεων

ΠΟΕ - ΟΤΑ: «Κλείνει» τους δήμους από Δευτέρα

«Λουκέτο» σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ αλλά και της καθαριότητας, καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ να βάλουν οι εργαζόμενοι από Δευτέρα.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εντείνει τις κινητοποιήσεις της... προχωρώντας σε καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία, σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας σε διατάξεις του μεσοπρόθεσμου. Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και χτες Παρασκευή, βρισκόταν ήδη υπό κατάληψη πέντε δημαρχεία: Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύουν όχι μόνο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να τις εντείνουν. «Κόκκινο πανί» γι' αυτούς αποτελούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο μεσοπρόθεσμο, τα οποία οδηγούν σε απόλυση τους συναδέλφους τους που ανήκουν στις διοικητικές υπηρεσίες, είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μπήκαν στους δήμους με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι ανά την επικράτεια, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, βλέπουν μπροστά τους διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της διαθεσιμότητας και των μετατάξεων, κάτι που η συνδικαλιστική τους ηγεσία το μεταφράζει ως έξοδο από τους δήμους.

Οι υπηρεσίες των δήμων όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στα υπόλοιπα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται καταλήψεις μόνο στα γραφεία προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ενώ χτες μπήκε λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους επτά νομούς. Το περιφερειακό συμβούλιο, εξάλλου, αποφάσισε να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Οπως αναφέρει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα, που όχι μόνο μειώνουν το εισόδημά τους, αλλά και που μακροπρόθεσμα τους οδηγούν στην ανεργία».
agelioforos.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/11/12 11:15

    Περίεργος λαός αυτοί οι Ελληνες, τα τόσα διαχρονικά σκάνδαλα με δισεκατομμύρια μίζες και λαμογιές δεν ήταν "κοκκινο πανί" για τους δ. υπαλλήλους διότι "δεν ήταν δικά τους λεφτά" (!!) Τώρα που επειδή "εκείνα τα λεφτά" αποδείχθηκε ότι ήταν "δικά τους" και θα έπρεπε να τα "πληρώσουν αυτοί" ξεσηκώνονται και κλείνουν τους Δήμους. Σε ένα χαοτικό κράτος άλλωστε ο καθένας κάνει ότι θέλει. Δημοκρατία δεν έχουμε? Κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να ζητήσουμε την γνώμη των "πολλών". Αλλωστε έτσι δούλευε πάντα η "δημοκρατία μας" μια ολιγαρχία έκανε ότι ήθελε, είτε επρόκειτο για μια συντεχνία είτε για ένα κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/12 12:24

      φιλε , απ΄οτι φαινεται ζεις σε αλλο πλανήτη. Εδώ λέμε απολύουν κόσμο, κοσμο που δεν φταίει σε τίποτα απο την όλη κατάσταση, αλλα δεν φταις κι εσύ που σκέφτεσαι έτσι, νομιζεται ότι στους Δήμους οι εργαζόμενοι πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ,έχουν όλοι σπίτια και παλάτια έ λοιπον κάνεται λάθος ενα μηνιάτικο παιρνουμε κι εμεις όπως όλοι χώρις επιδόματα , χωρίς τίποτα, Δεν είμαστε Υπαλληλοι Υπουργείων ή Υπάλληλοι Βουλής. Δημοτικοί Υπάλληλοι είμαστε. και ναι ειμαι κι εγώ Δημ. Υπαλληλός και ναι παιρνω 800 ευρώ το μήνα αν θες να μαθεις. Πρέπει να μας στηρίξετε αντι να μας ξεχωρίζεται από το σύνολο, ειναι πράγματι άδικο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/11/12 18:29

      Η καραμέλα του "εμείς δεν φταίμε σε τίποτα" την έχουμε στο στόμα όλοι μας. Εμείς δεν φταίμε για το Χρηματιστήριο, για το Βατοπέδι, για τα γερμένα υποβρύχια, για την Ζίμενς, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για το C4i, για όλες τις λαμογιές και απάτες που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται και που όταν βγαίνουν στην δημοσιότητα δεν παίρνουμε θέση αλλά αρκούμαστε στο "ωχ βρε αδερφέ εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα", εμείς δεν φταίμε που ο δήμος έχει ένα χρέος 100 εκατομμυρίων από την συνετή διαχείρηση όλων των δημάρχων και εμπλεκομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, εμείς δεν φταίμε που τόσα χρόνια "μαζί τα τρώγαμε", εμείς δεν φταίμε που επιλέγαμε πάντα τον εκάστοτε πολιτικό με βάση του πως θα μας "βολέψει" στο δημόσιο εμάς ή κάποιον από την οικογένειά μας, ή θα μας νομιμοποιήσει κάποιο αφθαίρετό μας, εμείς τελικά δεν φταίμε ποτέ μα ποτέ σε τίποτα..... άλλοι φταίνε...... κλασικός Ελληνας..... χωρίς το γνώθι εαυτόν. Επειδή και εγώ στην δική σου κατηγορία ανήκω, ένα σου λέω..... όλοι μας φταίμε για την κατάσταση αυτή και όπως είπε και ο Βολτέρος, "ο κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών του" και συμπληρώνω και εγώ, επιλέγουμε τους πολιτικούς & ηγέτες μας "κατ εικόνα και ομοίωση".

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/11/12 18:28

      Ρε, το 80% των Ελλήνων σας βρίζει σαν λαμόγια και τεμπέληδες, αυτό δεν σας λεέι τίποτα? Ακόμα και στην ΕΟΚ,την Γερμανία, την Αυστραλία σας μάθανε το πόσο καλοί και αποδοτικοί υπάλληλοι είστε!! Η σιωπή είναι χρυσός! Δεν σας λυπούμαστε!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/12 15:25

    ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 2000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΦΟΔΩ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΜΕ 500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 1/5 ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/12 15:32

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗΚΑΤΟΙΚΙΑ ....ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...ΣΤΗΣ ΣΠΗ ΛΙΕΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/11/12 16:02

    3:25 oles oi arrosties pano sou kerata.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/12 16:33

    3:25 "ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ" ? - "ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ? , Φαινεται να εισαι επιχειρηματιας που σε τσούζει και συγχρόνως περιμένεις στην γωνία για να αναλάβεις με την τυχόν ιδιωτική σου εταιρεια κάποια υπηρεσία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/12 18:39

      Γιατί αμφιβάλεις ότι η δουλειά θα βγει με 500 αντί με 2000? Η ΕΟΚ μας έδωσε 10 δις για να μηχανογραφήσουμε και εξιχρονήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και εμείς ανταυτού, "μαζί τα φάγαμε" για να μείνουμε στα μπακαλοδέφτερα και να "βολέψουμε" τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Αν πας στο Βέλγιο για παράδειγμα θα βγάλεις ταυτότητα μέσα σε 15 λεπτά από έναν και μόνο υπάλληλο, για να μην σου πω πως όλα τα πιστοποιητικά μπορείς να τα τυπώσεις μέσω ιντερνετ στο σπίτι σου με κωδικό Βarcode ασφαλείας αντί να τρέχεις στον Δήμο. Αλλά βλέπεις αυτό θα περικόψει θέσεις προσωπικού και αυτό δεν το θέλουμε, γιατί πως θα "βολέψουμε ημέτερους"?

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/12 07:44

    -ανικανη δημοτικη αρχη
    -ανοργανωτες υπηρεσιες
    -υπεραριθμοι υπαλληλοι
    -πολυ χαμηλη αποδοση
    αποτελεσμα οι δημοτες πληρωνουν χωρις ανταποδοση & ανθρωποι μαθημενοι στο κωλοβαρεμα οι οποιοι ομως εχουν πισω τους οικογενειες ..

    ΛΥΣΗ:
    πρεπει να φυγει κοσμος, ν απολυθει δηλ.και οι υπολοιποι να αρχισουν ν αποδιδουν..
    ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ:
    α)για ενα διαστημα οι απολυμενοι να παιρνουν καποιο βοηθημα
    β)οπωσδηποτε ανθρωποι απ τον ΙΤ ν αναλαβουν την αναδιοργανωση του μπουρδελου
    δηλ. προσδιορισμος αρμοδιοτητων του καθε ΔΥ, επιμορφωση,& διαρκης ελεγχος..
    για μονιμοτητα βεβαια ουτε λογος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/12 18:22

      Σε παρακαλώ μην βρίζεις τα μπουρδέλα, αυτά είναι πιό οργανωμένα από το Ελλαδιστάν, έχουν την Μαντόνα τους, τον τσάτσο τους και τους γορίλες τους. Τέλεια οργάνωση σου λέω.... εκ πείρας......

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος19/11/12 18:24

    Γιατί ρε παιδιά, δικά τους είναι για να τα κλείσετε? Για πάτε ρε "τζάμπα μάγκες" στην Αμερική να το κάνετε αυτό και θα δείτε "ξύλο" που θα φάτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *