ροή ειδήσεων

FT: Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σταμάτησαν να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα

Μία κίνηση ματ εκ μέρους των χωρών που δέχονται την οικονομική επίθεση, θέτοντας την Γερμανία μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό εσωτερικό (και όχι μόνο) πρόβλημα, αφού η παύση πωλήσεων κλείνει γερμανικά εργοστάσια...
Σύμφωνα με τους γερμανικούς FT, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν σταματήσει να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα - με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε αυτές τις δύο χώρες.

Η απάντηση λοιπόν στις ηγεμονικές βλέψεις της καγκελαρίου είναι «πρακτικές» και μετρήσιμες - γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, γιατί εμείς δεν βλέπουμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ενισχύοντας παράλληλα την πατρίδα μας.

Προφανώς, η πολιτική των υποκλίσεων, οι δόσεις της ντροπής, η δουλικότητα και η «μαζοχιστική» αποδοχή των μέτρων εξαθλίωσης και λεηλασίας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσει πρώτιστα η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον "στρώνει χαλιά" στις γερμανικές βλέψεις προς την Ελλάδα.
Ίσως, εάν οι Έλληνες πολίτες περνούσαν σε μία σιωπηλή κατάργηση αγορών γερμανικών προϊόντων, να έστελαν ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, αφού η κυβέρνηση της τριανδρίας Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να "περάσει" ένα μήνυμα αυτού του τύπου προς τον Ελληνικό λαό.
Αφού τα πάντα τα ορίζουν οι "αγορές", τότε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε εάν αποφασίσουμε να μην μετέχουμε σε αγορές γερμανικών προϊόντων.
Αφού το αδηφάγο τέρας που απειλεί την Ελλάδα είναι το χρήμα, ας το διαθέσουμε με "σοφία" όταν αγοράζουμε τα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αφού οδεύουμε προς εξολόθρευση, ας χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες των (εμφανών πλέον) αντιπάλων μας, εναντίον τους...
kostasxan

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/11/12 15:51

    γαμιστε τους ναζιστες τους κωλογερμανους μην αγοραζετε τιποτα γερμανικο αγοραζετε μονο ελληνικα στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα.ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 520......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ15/11/12 19:00

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ .
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ .
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ . ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ . ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ .
    ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ - ΜΕΡΚΕΛ ΚΛΠ .
    ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK ΟΡΘΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ !
    Το πρόβλημα όμως είναι οτι ενώ στις άλλες χώρες τα προϊόντα στα εγχώρια σούπερ - μάρκετ είναι σχετικά φθηνά , στην δικιά μας περίπτωση όχι μόνο είναι απο τα πιο ακριβά στην Ευρωζώνη αλλά έχουμε ταυτόχρονα ( και με τα νέα μέτρα )και τους πιο χαμηλούς μισθούς. Όταν εγώ ή κάποια οικογένεια πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ τύπου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ,ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΤΛ για να αγοράσει κάποια αγαθά ,τα βρίσκει σε πολύ υψηλές τιμές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και προσπάθεια αισχροκέρδιας απο τις αλυσίδες αυτές. Αν πας στο Γερμανικό ωστόσο, τυχαίνει να βρίσκεις τα ίδια προϊόντα σε...λογικές τιμές . Οπότε αν εγώ θα σκεφτώ αν ο Έλληνας ( συμπατριώτης ) μού πιάσει τον κώλο , ή ο Γερμανός ε τότε θα προτιμήσω μάλλον την δέυτερη περίπτωση αφού η πρώτη το κάνει ακόμα πιο άβολο. Και νομίζω οτι παρόλο την κρίση θα μπορούσαν να χαμηλώσουν ή να διατηρήσουν κάποιες απο τις τιμές σε βασικά είδη , σε χαμηλά επίπεδα.
    Φυσικά δεν χρειάζεται να σχολιάσω οτι ακόμα και τώρα υπάρχει μια διαφορά στα εγχώρια προϊόντα της χώρας μας και τα αντίστοιχα εξωτερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/12 19:24

      Θα συμφωνήσω μαζί σου αφού οι διαφορές σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το 40%. Σε πα΄ρομοιο άρθρο μου το είχα επισημάνει αυτό και συνέστησα στους Ελληνες παραγωγούς να χαμηλώσουν τις τιμές τους ή να καταγγείλουν την αισχροκέρδια. Διαφορά 40% είναι αρκετά σημαντική ακόμα περισσότερο στην κρίση που περνάμε. Ρύζι για παράδειγμα 2 κλ σε γερμανικό σούπερμάρκετ 3,5 Ευρώ!! Φακες 1 κιλού 3 Ευρώ! Παντως αν έχω την ευκαιρία να διαλέξω μεταξύ Γερμανικού και Ιταλικού προϊόντος διαλέγω Ιταλικό. Κάντε το ίδιο και εσείς. Οι καταναλωτές έχουν δύναμη. Αυτή είναι η απάντηση στις μαριονέτες τους πολιτικούς μας

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/11/12 22:14

    Ναι μποϊκοτάζ αλλά με έξυπνους τρόπους δεν χρειάζεται να το διαλαλουμε.θελουμε και γερμανούς τουρίστες οπότε θέλει τροπο αυτο το πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/12 16:41

      Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ..........

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *