ροή ειδήσεων

Θεωρίες Συνωμοσίας : H.A.A.R.P.

Στην προηγούμενη ανάρτηση μου ήταν σχετικά εύκολο να αποδείξω πως οι χημειοψεκασμοί του πληθυσμού είναι ένας αστικός μύθος ο οποίος δεν αντέχει σε λογική εξέταση... Η περίπτωση του HAARP είναι πιο δύσκολη : το εξωτικό του όνομα, η άγνοια των περισσοτέρων για την εξειδικευμένη επιστημονική έρευνα και η παράθεση ασύνδετων ή ψευδών στοιχείων έχουν δημιουργήσει την εικόνα ενός υπερόπλου το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει μαζικές καταστροφές με τη δημιουργία φυσικών φαινομένων αποκαλυπτικής κλίμακας . Στην παρούσα ανάρτηση θα εξετάσω τον πιο διαδεδομένο μύθο, πως το HAARP ευθύνεται για πολλές θεομηνίες και κυρίως για το μεγασεισμό των 9 Ρίχτερ στις 11/3/2011 στην Ιαπωνία. Δυστυχώς η αρχική ανάρτηση για αυτόν τον ισχυρισμό δεν υπάρχει πια (τον έκλεισαν τα μαύρα κουστούμια ; ) αλλά μια ολοκληρωμένη παρουσίαση υπάρχει στoν ιστότοπο endthelie.

του Γιώργου Χαρκοφτάκη

Τι είπε το γκουβέρνο το 1997;
Στην αρχή το άρθρο του endthelie αναφέρεται σε μια ομιλία του William Cohen (πρώην υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ) το 1997, στην οποία “παραδέχεται” πως “..ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί, κλιματική αλλαγή, ηφαιστειακές εκρήξεις …”. Δεν επισυνάπτεται η αναφορά που να επιβεβαιώνει αυτή τη δήλωση αλλά έπειτα από μικρή έρευνα τη βρήκα ολόκληρη. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως το νόημα της ομιλίας του Cohen είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο θέλει να μας πείσει το endthelie. Πρόκειται για μια διάλεξη με θέμα τα όπλα μαζικής καταστροφής (βιολογικά κλπ) στο πλαίσιο της μαζικής υστερίας για το Ιράκ και το Ιράν. Αφού λίγο – πολύ μας λέει ο Cohen πως σκοτεινά εργαστήρια επεξεργάζονται βιολογικά όπλα εναντίων των ΗΠΑ τελειώνει :

“ Others are engaging even in an eco-type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves … It’s real, and that’s the reason why we have to intensify our efforts, and that’s why this is so important …”

Δηλαδή, “φορτώνει” στον “άξονα του κακού” (= εχθροί των ΗΠΑ) μαζί με τα βιολογικά και τα οικο-τρομοκρατικά όπλα για τα οποία οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν “κάτι”. Επομένως αυτό που αποδεικνύεται είναι η ύπαρξη λάσπης στον ανεμιστήρα και όχι η παραδοχή της κατοχής τέτοιων όπλων από τις ΗΠΑ. Το υπόλοιπο σκεπτικό του endthelie – με βάση τη δήθεν ομολογία του Cohen- ότι o Clinton παρήγγειλε αυτά τα όπλα και ο Cohen ως υπουργός γνώριζε για αυτά απλά δεν στέκει.

Ο Αεροχείμαρρος τους πήρε τα μυαλά

Στην συνέχεια το endthelie παραθέτει παραληρηματικά μια θεωρία (για την οποία δεν υπάρχει παραπομπή) σύμφωνα με την οποία το HAARP θερμαίνοντας τα ταχέως κινούμενα ρεύματα της ατμόσφαιρας (jet streams, αεροχείμαρροι ) μπορεί να δημιουργήσει ακραία καιρικά φαινόμενα ακόμα και 4000 μίλια μακριά !!! Για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του αναφέρει πως το τεύχος Απριλίου/Μαίου 2000 του Scientific American περιγράφει “τις συνέπειες της αλλαγής της πορείας των αεροχειμάρρων στο κλίμα”. Δημιουργείται η εντύπωση ότι μια τόσο “μεγάλη ανακάλυψη” θα είχε ειδική θέση στο Scientific American. Πρώτη ανακρίβεια είναι ότι υπάρχει μόνο ένα τεύχος για τους δύο μήνες, στην πραγματικότητα υπάρχουν δυο τεύχη, ένα για κάθε μήνα . Στα περιεχόμενα τους τα οποία είναι διαθέσιμα on line δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για ένα τόσο σημαντικό εύρημα … ότι δηλαδή τα jet streams επηρεάζουν τον καιρό: όλοι το γνωρίζουν και οι μετεωρολόγοι το χρησιμοποιούν στις προγνώσεις τους . Τώρα κάποιο στοιχείο, πως δηλαδή το HAARP προκάλεσε καταιγίδες και τυφώνες στην Λουϊζιάνα, την Φλόριντα και το Τέξας μετατοπίζοντας τους αεροχειμάρρους επάνω από την Αλάσκα δεν υπάρχει. Αλλά, τι είδους όπλο είναι αυτό με το οποίο πυροβολείς τον εαυτό σου; Θα έπρεπε να ονομάζεται όπλο μαζικής αυτοκτονίας.

Αιτιότητα και Συσχέτιση (Σοβαρά)

Υπάρχει ένα συνηθισμένο λογικό σφάλμα που κάνουμε όταν ερμηνεύουμε τα γεγονότα, το σφάλμα είναι ότι η συσχέτιση συνεπάγεται αιτιότητα. Δηλαδή αν ένα γεγονός Α συμβαίνει με ένα γεγονός Β, αναγκαστικά το Α προκαλεί το Β. Αυτό είναι λάθος, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι το Α συμβαίνει μαζί με το Β. Ακόμα δηλαδή και αν αποδειχτεί πως το HAARP άλλαξε τον αεροχείμαρρο επάνω από την Alaska, δεν αποδεικνύεται ότι προκαλείται ένα οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο. Αν το HAARP εκπέμπει, κάπου θα υπάρχει καταιγίδα, κάποιος σεισμός θα γίνεται και κάποιο από τα χιλιάδες ηφαίστεια θα καπνίζει. Για να ασχολούμαστε λοιπόν, ας του φορτώσουμε όλες τις θεομηνίες και ας γράψουμε ένα ωραίο άρθρο ώστε να φοβίσουμε τον κόσμο και να κερδίσουμε αναγνωσιμότητα.


Εδώ όλοι οι κακοί χωράνε

Για να μας κάνει πλάκα το endthelie μας “ενημερώνει” ότι το επίσημο web site του HAARP σταμάτησε να λειτουργεί επειδή έδινε τεκμήρια για τις μυστικές του δραστηριότητες και μετά από διεθνή κατακραυγή το επανέφεραν on line!!! Τώρα όλος ο κόσμος ανακουφίστηκε, οι τύποι με τα μαύρα έχουν ένα υπερόπλο και τους ενδιαφέρει η διεθνής κατακραυγή. Χωρίς καμία συνοχή παραθέτει μια μεγαλοπρεπή φωτογραφία του πλωτού ραντάρ SBX , το οποίο είναι οργανικό μέρος της αντιβαλλιστικής άμυνας των ΗΠΑ και μας “πληροφορεί” ότι είναι ένα πλωτό ΗΑΑRP. Αυτό δεν προκύπτει από καμία πηγή, το SBX λειτουργεί σε συχνότητες της μπάντας X κατάλληλες για την ανίχνευση πυραύλων και αεροσκαφών και από το μέγεθος του καταλαβαίνουμε πως δεν μπορεί να εκπέμψει στη “μαγική” συχνότητα των 2.5Hz στην οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια. Επειδή το SBX είναι μεγάλο, έχει περίεργο σχήμα και εκπέμπει σε κάτι που είναι “Χ” είναι εύκολο να το τσουβαλιάσουμε σε μια θεωρία συνωμοσίας.

Οι “πατέντες” του HAΑRP

Έπειτα υπάρχει μια μεγάλη λίστα πατεντών από το 1987 και ύστερα που έχουν κατοχυρωθεί στην εταιρία APTI Inc και οι οποίες – λόγω της εξωτικής ονομασίας τους – είναι ύποπτες για δόλια χρήση από το HAARP. Σημειώνουμε ότι μια πατέντα η οποία κατοχυρώνεται δεν είναι οπωσδήποτε εφαρμόσιμη ή λειτουργική. Επειδή οι ερευνητές ανταγωνίζονται όλες οι παλαβές ιδέες είναι αναμενόμενες. Πως συνδέονται οι πατέντες αυτές με το HAARP ; Άγνωστό. Πιθανόν υπονοείται ότι επειδή ο κατασκευαστής του HAARP αγόρασε την APTI αγόρασε και τις πατέντες τις οποίες τελικά χρησιμοποίησε. Ποιος είναι ο κατασκευαστής του HAARP ; Είναι η British Aerospace (BΑe), μια βρετανική εταιρία! Έτσι εξηγείται πως η Αγγλία δεν μπήκε στο στόχαστρο του HAARP ! Η BΑe λοιπόν αγοράζει την APTI το 2003, τουλάχιστον 10 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του HAARP. Περίμεναν 10 χρόνια άπρακτοι περιμένοντας να αγοράσουν μια μικρή εταιρία ώστε να κάνουν το HAARP υπερόπλο ; Μα δεν έγραφαν ότι ο Clinton το παρήγγειλε το 1992 για σκοτεινούς σκοπούς ; Δεν υπάρχει λογική συνέπεια.

Ο σεισμός της Ιαπωνίας, το Prius και ο Θεός να φυλάει τα έρημα

Επιτέλους φτάνουμε στον ισχυρισμό αυτής της θεωρίας συνωμοσίας, πως το HAARP είναι υπεύθυνο για το σεισμό των 9R στην Ιαπωνία. Οι “αποδείξεις” της συνωμοσίας παρέχονται από το ίδιο το web site του HAARP !!! Δεν έχω ξανακούσει για μυστικό όπλο το οποίο δίνει κάποια από τα δεδομένα του on-line για ερευνητικούς σκοπούς.. Πράγματι στην ιστοσελίδα του HAARP παρέχονται δεδομένα από 10 διαφορετικά όργανα της εγκατάστασης . Είναι μια συνωμοσία ανοιχτή σε όλους !!! Αξίζει να παραθέσω τα επιχειρήματα του endthelie :

“ … A magnetometer measures disturbances in the magnetic field in Earth’s upper atmosphere. HAARP was broadcasting a 2.5 Hz frequency (the signature frequency of an earthquake) from just before midnight on March 8, 2011 and continued to broadcast the frequency for the entire days of March 9, 2011 and March 10, 2011. The 2.5 Hz frequency continued to be broadcasted and recorded by the magnetometer for another 10 hours the day of the Japan 9.0 magnitude earthquake…”

“ Ένα μαγνητόμετρο μετρά τις διαταραχές του μαγνητικού πεδίου στην ανώτερη ατμόσφαιρα της γης. Το HAARP εξέπεμπε σε συχνότητα 2.5Hz ( η συχνότητα – υπογραφή ενός σεισμού ) ακριβώς πριν τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου 2011 και συνέχιζε την εκπομπή της συχνότητας για ολόκληρες τις ημέρες της 9ης Μαρτίου και 10ης Μαρτίου 2011. Η συχνότητα των 2.5Hz συνέχισε να εκπέμπεται και να καταγράφεται από το μαγνητόμετρο για ακόμα 10 ώρες την ημέρα του σεισμού των 9R στην Ιαπωνία “

Στη φωτογραφία που επισυνάπτω και την οποία μας παρέχει ως “απόδειξη” το endthelie, φαίνονται οι μετρήσεις του μαγνητόμετρου του HAARP μερικές μέρες πριν και λίγες ώρες μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας. Η μετρήσιμη συχνότητα είναι 2.5Hz και ιδού η απόδειξη: Το HAARP προκάλεσε το σεισμό! Θεωρείται βεβαιωμένο (από που ; ) πως οι σεισμοί προκαλούνται με συχνότητα 2.5Ηz. Να ξεκινήσουμε παρατηρώντας πως η “συχνότητα” στο διάγραμμα δεν είναι 2.5Hz αλλά ομαλά αυξανόμενη από 2.4Ηz σε 2.6Ηz.

Η πρώτη γελοιότητα της ιστορίας είναι πως παρέχονται λεπτομέρειες της λειτουργίας και φωτογραφίες του μαγνητόμετρου το οποίο κατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο το Τόκιο !!! Ανιχνεύει τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου της γης – οι οποίες υπάρχουν ακόμα και αν δεν εκπέμπει κανείς – και δεν είναι κάποιο “πρόγραμμα” εκπομπής συχνοτήτων του HAARP ούτε φυσικά υπάρχει το μέγεθος της εκπεμπόμενης ισχύος. Ακόμα και αν το HAARP εκτελούσε πειράματα εκείνη την περίοδο, δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση με τον σεισμό. Το HAARP μπορεί να πειραματίζεται καθημερινά και η Ιαπωνία είναι μια σεισμογενής χώρα. Επίσης αρκετές ημέρες πριν και μετά από ένα σεισμό παρατηρούνται τοπικά διαταραχές του μαγνητικού πεδίου σε όλο το φάσμα συχνοτήτων από 0.01Hz έως 10Ηz (και περισσότερο) και δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι ερευνητές του HAARP βρήκαν τη “μαγική συχνότητα” των 2.5Hz η οποία προκαλεί σεισμούς. Για να είναι το ψέμα περισσότερο ρεαλιστικό θα έπρεπε να βάλουν και πολλά δεκαδικά ψηφία στη “μαγική συχνότητα”. Γιατί όμως οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στην Ιαπωνία ; Η Ιαπωνία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και γεωπολιτικός της δορυφόρος. Ο λόγος είναι προφανής : Το Toyota Prius !

“Japan is producing vehicles that don’t use any gasoline – not a drop. No gasoline means zero emissions and zero oil revenue. The US attacked Iraq and Libya for one reason only – OIL!”

“H Ιαπωνία κατασκευάζει οχήματα που δεν χρησιμοποιούν καθόλου βενζίνη – ούτε μια σταγόνα. Καθόλου βενζίνη σημαίνει μηδέν κέρδη από το πετρέλαιο. Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ και την Λιβύη για ένα λόγο και μόνο : Το πετρέλαιο ”


Επομένως υπάρχουν δυο τρόποι να γλυτώσει η Ιαπωνία από το HAARP, να επιστρέψει στην τεχνολογία του Jeep Wrangler ή να σταματήσει να δίνει το Πανεπιστήμιο του Τόκιο επιστημονικό εξοπλισμό στο HAARP.

Επίλογος. Είναι το HAARP όπλο;

H ιστοσελίδα του endthelie επαναλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο τα ίδια επιχειρήματα και δημιουργεί την ψευδαίσθηση των αδιάσειστων αποδείξεων. Όπως έδειξα δεν πρόκειται παρά για μια παραληρηματική παράθεση ασύνδετων και αντιεπιστημονικών στοιχείων. Τελικά υπάρχει μια απλή ερώτηση. Είναι το HAARP όπλο ; Η σελίδα του HAARP στο Wikipedia δίνει μια εκτεταμένη λίστα των επιστημονικών πειραμάτων που εκτελούνται. Το HAARP μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο όσο το ραντάρ ή ο ασύρματος. Μπορεί τα αποτελέσματα των πειραμάτων να βρουν εφαρμογή στα δορυφορικά συστήματα, στην επικοινωνία με υποβρύχια και στην τομογραφία του υπεδάφους (πυρηνικά Ιράν ; ). Όλα αυτά είναι όμως εικασίες και δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν. Πιθανόν το HAARP να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά σταθμών εκπομπής μεγάλης ισχύος οι οποίοι θα είναι ικανοί για περισσότερα πράγματα. Τότε το ξανασυζητάμε. Σταθμούς παρόμοιους με το HAARP λειτουργούν και άλλες δυνάμεις, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση (EISCAT) και η Ρωσία (Sura). Μάλιστα διαβάζουμε ότι ο σταθμός Sura διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής, 190ΜW έναντι 3.9MW του HAARP. Γιατί δεν υπάρχει κάποια θεωρία συνωμοσίας με το Sura ; Πιθανόν επειδή το ξανθό γένος θα μας σώσει και είναι καλό να διαθέτουν τέτοια όπλα !!!
man a machine


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/11/12 08:36

    Kala, auts o Xartokoftakis prepei na einai praktoras twn Evraiwn, den yparxei alli eksigisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/12 09:52

    Εσύ πρέπει να είσαι Ανωνυμε πράκτορας των Εβραίων γιατί σκοτώνεις, σύμφωνα με τις εντολές του Εβραιομασόνου Κίσσιντζερ την Ελληνική μας Γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/11/12 12:54

      Esy dld ti eisai epwnymos? Anoikse ta matia sou na deis me ti sas potizoun kai sas taizoun oi Siwnistes kai oi Masonh.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/12 20:10

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΣΟΥ, ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΟΚΟΦΤΑΚΗ?
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *