ροή ειδήσεων

Αμετανόητος για το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου (VID)

Τι λέει σε φοιτητές του Harvard για τις τελευταίες ημέρες τις διακυβέρνησής του
Mε μια έκτακτη εμφάνιση συνεχίζει την παρουσία του στο Harvard Kennedy School o πρώην Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέου...

Στις 9 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές θα κάνει ανοιχτή συζήτηση με τον Μάικλ Δουκάκης, πρώην υποψήφιο των δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών υπό το πρίσμα βέβαια των εξελίξεων που θα πυροδοτήσουν στην Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κουβέντας που θα έχουν στις 4 το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ελληνοαμερικανό Μάικλ Δουκάκη, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος των δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Η συζήτηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Δουκάκη ότι ο Ρόμνεϊ είναι ακατάλληλος για την προεδρία επειδή ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, την πρόταση που είχε κάνει το 2011 για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερασπίζεται στη νέα ομιλία του στο Harvard, ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας όμως ότι αν είχε περισσότερο χρόνο θα έκανε διαφορετικά πολλά πράγματα.



Στο βίντεο ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντά στους φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι τον ρώτησαν πως αισθάνεται σήμερα και αν θα άλλαζε κάτι απ’ όσα έκανε. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, ο οποίος στο βιβλίο του, είχε τονίσει, για το δημοψήφισμα που ζητήσει ο τότε Πρωθυπουργός ότι ''ήμουν παρών στον ''πολιτικό θάνατο'' του Γιώργου Παπανδρέου''.

''Έπρεπε να κάνουμε δημοψήφισμα στο οποίο θα λέγαμε ξεκάθαρα: ή δεχόμαστε το πακέτο το οποίο είναι δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη ή να το απορρίψουμε, αλλά αυτή η απόφαση δεν θα μας επέτρεπε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη'', ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, ''αυτό ήταν το δίλλημα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση''.

''Ένιωσα ότι βρισκόμασταν σ’ ένα σημείο όπου έπρεπε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση'', τόνισε.

Όσο για τις αντιδράσεις που είχε από τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την πρότασή του για δημοψήφισμα, ο πρώην Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ''ορισμένοι έλεγαν ότι είχαν μία πρόταση καλύτερη από τη δική μου. Αλλά εγώ δεν ήθελα να πάμε σε εκλογές. Ήθελα δημοψήφισμα''.

''Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση και να πούμε στην Ευρώπη και στις αγορές ότι αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού, με αυτή προχωράμε'', επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανέφερε επίσης ότι ''κάποιοι ηγέτες της Ευρωζώνης ήταν ενάντια στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γιατί νόμιζαν ότι ο λαός δεν θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση''.

''Ταυτόχρονα μας πίεζαν και οι αγορές. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Καθόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή και έπρεπε να βλέπατε τι γινόταν στην πλατεία Συντάγματος. Στο γραφείο μου μπαινόβγαιναν οι σύμβουλοί μου και εγώ έπρεπε να πάρω μία δύσκολη και παράλληλα οδυνηρή απόφαση'', αποκάλυψε ο Πρώην Πρωθυπουργός.

Όσο για το τι θα έκανε αν γύριζε τον χρόνο πίσω, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι ''έπρεπε να σκεφτώ και να πάρω πολύ γρήγορα μία απόφαση. Αν είχα περισσότερο χρόνο θα έκανα πολλά πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα θα προσπαθούσα να πείσω τους εταίρους μας να μας δώσουν περισσότερο χρόνο και χρήματα''.
parapolitika.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *