επικαιρότητα

Έσοδα μέχρι και 10 δισ. μπορεί να φέρει στα ταμεία η λίστα Λαγκάρντ

Τρόπους που θα μπορέσουν τα χρήματα που έχουν βγει στην Ελβετία και φανερώνει η Λίστα Λαγκάρντ, να μπουν στα κρατικά ταμεία προσπαθούν να βρουν οι οικονομικές διωκτικές Αρχές...

Πολλές από αυτές τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ «σπάνε» σε διάφορους λογαριασμούς και αν δεν προκύψουν νόμιμες αιτιολογήσεις για την ύπαρξή τους, τα περίπου 20 δισ. που «κρύβουν» αυτοί οι λογαριασμοί, μπορούν να παράξουν μέχρι και 10 δισ. ευρώ από τη επιβολή φόρων και προστίμων.
Έτσι ίσως και να ελαφρύνει το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. σε βάρος των νομοταγών και μικρομεσαίων πολιτών της χώρας.

Εάν οι κάτοχοι των λογαριασμών αυτών δεν έχουν δηλώσει την εξαγωγή συναλλάγματος και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων, οι ελληνικές αρχές θα μπορούν να κατάσχουν τουλάχιστον το 28% των χρημάτων από τις τις τράπεζες της Ελβετίας (στα πρότυπα και σχετικής συμφωνίας που υπέγραψαν προ διμήνου Αυστρία και Αγγλία με την Ελβετία), αλλά και να δημεύσουν την περιουσία τους στην Ελλάδα μέχρι και για το 100% των ποσών που αποκαλύπτεται πως διέφυγαν παρανόμως από τη χώρα, με βάση τους ελληνικούς νόμους για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Στελέχη των οικονομικών διωκτικών αρχών θεωρούν πολύ σημαντική τη λίστα, από τη σύναψη επίσημης διακρατικής συμφωνίας με την Ελβετία για την παροχή στοιχείων για τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες και αυτό είναι λογικό αφού ούτως ή άλλως οι Ελβετοί θα μπορούσαν να δημιουργούν τεχνητές καθυστερήσεις στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ η λίστα Λαγκάρντ έχει έτοιμο «υλικό».

Το μέγα θέμα που προκύπτει όμως, είναι ότι εάν από την πρώτη στιγμή είχε αξιοποιηθεί το περιεχόμενο της λίστας, τότε ο κόσμος δεν θα είχε χρειαστεί να πληρώσει το τόσο βαρύ «μάρμαρο» που σήκωσε στις πλάτες ακριβώς για εκείνους που ακόμα πίνουν στην... υγειά του.

Επίσης, ο ντόρος γύρω από την λίστα, επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με τόση «τεχνητές» καθυστερήσεις, έδωσαν κάτι περισσότερο από τον χρόνο που χρειάζονταν οι καταθέτες για να τα στείλουν ενδεχομένως τα χρήματα σε άλλους λογαριασμούς, σε άλλες τράπεζες ή και σε άλλους «φορολογικούς παραδείσους», που έχουν φροντίσει οι ελβετικές τράπεζες να δημιουργήσουν και σε άλλα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να προστατεύουν τους πολύτιμους θησαυρούς των πελατών τους!
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/12, 3:53 μ.μ.

    Οσο καθυστερούν την επιβολή των κυρώσεων εις βάρος των καταθετών τόσο χειρότετα τα πράγματα.Χειρότερα απο πλευράς κοινωνικής ειρήνης ,ενίσχυσης των κρατικών ταμείων ,δικαιοσύνης φορολογικής .
    Σε κάποια στιγμή ο κόσμος μπορεί να ξεσπάεσι και τότε θα είναι αργά ,αργά και τελειωμένα πλέον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά