ροή ειδήσεων

Θητεία 11 μηνών πριν από το πανεπιστήμιo


Την ώρα που η τρόικα ζητεί την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, έτσι ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση στις δαπάνες του υπουργείου Εθνική Αμυνας, κάτι που απορρίπτει η πολιτική ηγεσία...
οι συναρμόδιες διευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ προτείνουν στη στρατιωτική ηγεσία σαρωτικές αλλαγές στα μέχρι σήμερα δεδομένα που αφορούν τη στράτευση των νέων.

Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι προτάσεις κάνουν λόγο για αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά δύο μήνες, για παρουσίαση των νέων αμέσως μετά το λύκειο, για σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποχρεωτική στράτευση με την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας, αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 11 μήνες, από τους εννέα που είναι σήμερα, τέσσερις συνεχόμενες σειρές κατάταξης (ΕΣΣΟ) μέσα στον χρόνο, καθώς και σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των στρατευσίμων περιλαμβάνει η πρόταση των συναρμόδιων διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ για τη στρατιωτική θητεία, η οποία βρίσκεται στα χέρια της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι αλλαγές που προτείνονται για τη στρατιωτική θητεία, εφόσον υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία και κατόπιν και από την τρικομματική κυβέρνηση, αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή χιλιάδων νέων ανθρώπων και φυσικά και των οικογενειών τους.

Τα βασικά σημεία της πρότασης, που παρουσίασε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η οποία είναι άγνωστο αν θα υιοθετηθεί από την πολιτική, ενδεχομένως και από τη στρατιωτική ηγεσία, και η οποία περιλαμβάνει όλα τα θέματα που συνδέονται με την στρατιωτική θητεία, περιλαμβάνουν τα εξής:

Υπόχρεοι Στρατιωτικής Θητείας είναι:

Α. Ολοι οι άρρενες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους καλούνται να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία 11 μηνών.
Β. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας υπηρετούν εννέα μήνες.
Γ. Οι στρατεύσιμοι κατανέμονται σε τέσσερις ΕΣΣΟ με τις εξής ημερομηνίες κατάταξης και ορκωμοσίας έκαστου έτους καθώς και απόλυσης επόμενου έτους: Ιούλιος (Α' ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Ιούνιο του επόμενου έτους, Αύγουστος (Β' ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Ιούλιο του επόμενου έτους, Σεπτέμβριος (Γ' ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Αύγουστο του επόμενου έτους και Οκτώβριος (Δ' ΕΣΣΟ) με απόλυση τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
Δ. Οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις εισάγονται στα ΑΕΙ/ΤΕΙ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και κατατάσσονται κατά προτεραιότητα στις ΕΣΣΟ.
Ε. Από την υποχρεωτική στράτευση εξαιρούνται μόνο οι επιτυχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολό τους σε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο στο μηχανογραφικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας. Οι επιτυχόντες στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν κανονικά στρατιωτική θητεία.

Τέλος, η συνολική περίοδος παραμονής των στρατευσίμων οπλιτών στα Κέντρα ορίζεται σε οκτώ εβδομάδες.
dimokratianews.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *