ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εργασία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Ιαλυσού

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας της Ε Δημοτικού ''Οι φίλοι μας τα ζώα'' η δασκάλα Καράμπελα Ευγενία και το τμήμα της Ε1 του 2ου Δημοτικού Ιαλυσού στη Ρόδο...
πραγματοποίησαν μία εργασία για τα αδέσποτα ζώα με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και μεγάλων.Όπως είπε η κ Καράμπελα στο adespoto.gr αφορμή στάθηκε τόσο το σχετικό μάθημα της Γλώσσας όσο και τα αδέσποτα ζώα που βλέπει να κυκλοφορούν στην περιοχή της.

''Στόχος ήταν να δουν τα παιδιά ότι και τα ζώα αυτά είναι ψυχές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη την κακοποίηση τους'', λέει η κυρία Ευγενία.

Τα παιδιά της Ε1 αναζήτησαν στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με την δασκάλα της Πληροφορικής, εικόνες αδέσποτων που δείχνουν την γλυκύτητά τους και πώς έχουν ίδιες ανάγκες με τα άλλα πλάσματα. Τα παιδιά εκτύπωσαν τις εικόνες -ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι πολλές απ τις εικόνες τους ήταν από τα ενημερωτικά άρθρα του adespoto.gr - και χωρίστηκαν σε ομάδες. Στη συνέχεια κόλλησαν τις εικόνες σε πίνακες και έγραψαν τα δικά τους συνθήματα ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα που έχουν κι αυτά...δικαίωμα στη ζωή!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την εργασία που έκαναν και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό αφού είχαν μόνοι τους ψάξει και βρει τις εικόνες!










Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *