επικαιρότητα

ΦΙΑΣΚΟ Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ: Μόλις το 6,42% των αλλοδαπών συλλαμβάνεται!

Σε 231 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις αλλοδαπών προχώρησε τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, η ΕΛ.ΑΣ., στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» που συνεχίζεται. Συνολικά, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν προσαχθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στους...
65.071, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων στους 4.183. δηλαδή μόλις το 6,42% των αλλοδαπών συλλαμβάνεται και προωθείται για απέλαση!!!

Από το σύνολο των συλληφθέντων, οι 4.133 δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και οι 50 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί, που όμως συνελήφθησαν στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.

Επίσης διενεργήθηκαν 488 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχθηκαν 206 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών, βεβαιώθηκαν 93 φορολογικές παραβάσεις, συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) και κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.

Εντοπίστηκαν επίσης 8 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 90 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 173 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια», 36 ηλεκτρονικές «ρουλέτες» και 10 επιτραπέζιες ρουλέτες, 59 Η/Υ (μεταξύ των οποίων μονάδες και server για τα παιγνιομηχανήματα και τις κάμερες), 5 οθόνες, 22 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 11.015 μάρκες, 10 τηλεοράσεις, 26 κάμερες επιτήρησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων (με χειριστήρια και ηλεκτρονικούς καταγραφείς) και 8.875 ευρώ.

Εντοπίστηκαν 11 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3,5 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.

Ελέγχθηκαν 91 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1 νυχτερινό κέντρο και συνελήφθησαν 212 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 100 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 2.160 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/12/12, 10:13 μ.μ.

    Μια χαρά πήγε η επιχείρηση. Φιάσκο είναι τα γαυγίσματα της χρυσής αυγής. και τι θα κάνετε τώρα που αποδείχτηκε ότι η τεράστια πλειοψηφία είναι νόμιμοι; Θα σταματήσετε να γαυγίζετε; Όχι βέβαια, αφού έτσι είναι η φύση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης