επικαιρότητα

Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο θα κάνει μπίζνες στο Αιγαίο!

Επεκτατική …πολιτική στον τομέα της Υγείας φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι Τούρκοι καθώς αναπτύσσονται ραγδαία σε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας εκτός των συνόρων της χώρας τους. Ήδη βρίσκονται στις υψηλές θέσεις στο τουρισμό υγείας ενώ πλέον ετοιμάζουν και… υδάτινες υπηρεσίες. Τι σχεδιάζουν και πως θα αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας;

H συγκεκριμένη ιδέα είχε πέσει και στην Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολλά χρόνια όμως. Ένα πλωτό νοσοκομείο το οποίο θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, σαν ένα …κρουαζιερόπλοιο του Ιπποκράτη.

Στη χώρα μας η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Θα υλοποιηθεί όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους γείτονες Τούρκους οι οποίοι ετοιμάζουν ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο για να κυριαρχήσουν υγειονομικά στην περιοχή. Τουρίστες με προβλήματα υγείας θα επιβαίνουν στο πολυτελές πλοίο και μαζί με τις διακοπές τους θα απολαμβάνουν και υγειονομικές υπηρεσίες, όπως επεμβάσεις, ειδικές θεραπείες κ.λ.π.

Η είδηση κυκλοφόρησε όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες και στα γραφεία της ηγεσία τους ελληνικού υπουργείου Υγείας. Έγινε δεκτή με προβληματισμό και μάλλον με διάθεση αντεπίθεσης πριν οι γείτονες κατορθώσουν να πάρουν το πάνω χέρι στο Αιγαίο σ αυτόν τον τομέα.

Γι αυτό και ετοιμάζεται άρον άρον το σχέδιο της υλοποίησης του ιατρικού τουρισμού που περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας σε γνωστούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη. Αν θα πετύχει ή όχι παραμένει μάλλον ένα μεγάλο ερώτημα δεδομένου ότι οι υγειονομικοί σχηματισμοί στα ελληνικά νησιά είναι ήδη προβληματικοί, με ελάχιστο προσωπικό και υποδομές.

Ωστόσο το σχέδιο συγκρότησης του τουρισμού υγείας στη χώρα μας θα ξεκινήσει άμεσα και θα περιλαμβάνει οργάνωση συγκεκριμένων μονάδων υγείας σε μεγάλα νησιά προκειμένου να υποδεχθούν ασθενείς-τουρίστες από ξένες χώρες. Θα ενισχυθούν ειδικά τμήματα και μονάδες σε νοσοκομεία σε νησιά όπως στην Κέρκυρα και τη Ρόδο τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν ασθενείς από το εξωτερικό αγοράζοντας «πακέτα» περίθαλψης σε ελκυστικές τιμές. Οι οικογένειες των ασθενών θα μπορούν την ίδια ώρα να απολαμβάνουν τουριστικές υπηρεσίες στα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος μεταφοράς ασθενών στην Ελλάδα.
Ένα σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιεί η Τουρκία και μάλιστα αρκετοί Έλληνες γιατροί έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με τουρκικά νοσοκομεία.

Δήμητρα Ευθυμιάδου από το iatropedia
Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/12/12 13:12

    Οι γείτονές μας έχουν "ηγέτες" ενώ εμείς "λαμόγια", ας αφήσουν τα πλωτά νοσοκομεία και ας φροντίσουν τα νοσοκομεία μας που δεν έχουν ούτε τσιρότα και αυτοί οι δήθεν "προβληματισμοί" είναι για το θεαθήναι. Δεν έχουν αποδομίσει απλώς την χώρα με την ανεπάρκειά τους αλλά "σοδομίσει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά