ροή ειδήσεων

“Συγγνώμη” στα θύματα κακοποίησης από την Καθολική Εκκλησία


“Συγγνώμη” από όσους έπεσαν θύματα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από αξιωματούχους κληρικούς, ιερείς και εκπαιδευτικούς των καθολικών ιδρυμάτων...
ζήτησε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ. Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε ο Καρδινάλιος ήταν απολογητικό και δήλωσε ότι λυπάται για τις εγκληματικές πράξεις των εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας και αισθάνεται την αγανάκτηση και τη ντροπή της κοινωνίας με όλα αυτά που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

“Η καρδιά μου, η καρδιά όλων των πιστών, όλων των ανθρώπων με καλές προθέσεις, είναι κοντά σε κείνους που δεν μπορούν να βρουν γαλήνη αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα εκείνοι που υπέφεραν στα χέρια αδελφών Χριστιανών. Λυπάμαι εκ βάθους καρδίας για όλα αυτά που συνέβησαν. Είναι αντίθετα με τα διδάγματα του Χριστού και πραγματικά αισθάνομαι την οδύνη και την ντροπή της κοινωνίας για όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις που έχουν έλθει στην επιφάνεια” αναφέρει στο μήνυμα του.

Το μήνυμα αυτό του καρδινάλιου Πελ, απευθύνεται στους πιστούς, αφού έγινε ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί στη διεξαγωγή παναυστραλιανής βασιλικής έρευνας αναφορικά με τους βιασμούς και τις εγκληματικές πράξεις που έγιναν στα διάφορα ιδρύματα σε βάρος παιδιών.

“Πίστη και αγάπη απαιτούνται προκειμένου να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη δυστυχία. Το μήνυμα του Ιησού Χριστού "Καθαρή Αλήθεια" αφορά όλους και έχει βαθειές ιστορικές ρίζες” τόνισε ο Τζορτζ Πελ.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/12 12:09

    Απο τοτε που εφευρεθηκε το "συγγνωμη" χαθηκε το φιλοτιμο και η ανθρωπια.Βρωμερα σκουληκια.Καλα σας χαρακτηρισε ο Χριστος "ταφους απο εξω στολισμενους και μυρωδατους και απο μεσα γεματους σαπιλα και δυσωδια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *