ροή ειδήσεων

Επίσημο μάθημα στην Αυστραλία τα Νέα Ελληνικά!

Μετά την ένταξη των Νέων Ελληνικών στην ομάδα των δώδεκα γλωσσών που θα διδάσκονται στα σχολεία της Αυστραλίας, οι εκπαιδευτικοί κύκλοι της...


ομογένειας έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία για να πειστούν όχι μόνο τα παιδιά ομογενών, αλλά και όλα τα παιδιά της Αυστραλίας να επιλέγουν το μάθημα!

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από την κινητοποίηση της ομογένειας, ενώ με αυτό τον τρόπο θα δοθούν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους έλληνες εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας πάρθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της γλωσσικής εκπαίδευσης στη χώρα. Οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ξένων Γλωσσών (National Curriculum) ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, με στόχο να μπει σε νέες βάσεις η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα σχολεία, που έως τώρα δεν βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από την εκπαιδευτική πολιτική που εφάρμοζε καθεμία από τις οκτώ πολιτείες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, αρχικά, είχε κατατάξει τα νέα ελληνικά στις παροικιακές γλώσσες, με αποτέλεσμα η διδασκαλία της να περιορίζεται μόνο στους ελληνόφωνους μαθητές. Τότε εκδηλώθηκε η αντίδραση της ελληνικής ομογένειας, που με σχέδιο και επιμονή κατόρθωσε να καταστήσει τα ελληνικά υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το πόσα σχολεία θα αποφασίσουν τελικά να εντάξουν τα ελληνικά στο πρόγραμμά τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους εκπαιδευτικούς.
thestival


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *