ροή ειδήσεων

ΗΠΑ: Απαγορεύουν στους πολίτες να δίνουν φαγητό σε αστέγους

Αρκετές πολιτείες στην Αμερική έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τις δωρεές φαγητού σε αστέγους που τα έχουν ανάγκη. Συγχρόνως, άλλες πολιτείες δεν έχουν προβεί ακόμα...
σε τέτοιες ενέργειες, αλλά βάζουν κάποιες προϋποθέσεις στους «φιλάνθρωπους πολίτες», όπως χορήγηση άδειας με μεγάλο κόστος. Μια απάνθρωπη ενέργεια που δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο σε κάποια άλλη χώρα.





Οι δημοτικές αρχές των πόλεων που έχουν υιοθετήσει την εν λόγω απαγόρευση, αναφέρουν τρεις βασικούς λόγους που τους αναγκάζουν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία. Πρώτον, προσπαθούν να προστατεύουν το μέσο πολίτη καθώς αυτός δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να τρέφει αστέγους και, δεύτερον, θέλουν να αποφύγουν την τροφική δηλητηρίαση των αστέγων, λόγω ότι κάποια τρόφιμα που συγκεντρώνονται γι' αυτούς ίσως είναι χαλασμένα ή έστω ανθυγιεινά . Και τέλος, πιο σοβαρός λόγος ακούγεται ο τρίτος, όπου οι κατά τόπους δημοτικές αρχές δηλώνουν πως θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αστέγων στα κέντρα των πόλεων. Ο αριθμός τους έχει μεγαλώσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και ο συνωστισμός σε μέρη όπου δίνεται τροφή( όπως τα κέντρα των μεγαλουπόλεων) είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Όσο γελοίοι και να φαίνονται αυτοί οι λόγοι, βγαίνουν από επίσημα χείλη. Πιθανόν, οι πραγματικές αιτίες της απαγόρευσης δωρεάς τροφίμων είναι άλλοι και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.


Βέβαια, κάποιοι αψήφησαν το νόμο και έδωσαν φαγητό γι' αυτό και υπέστησαν τις συνέπειες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας εκκλησίας στην Λουιζιάνα όπου την απαγόρευσαν να μοιράζει δωρεάν ποσότητες νερού σε αστέγους αφού δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια. Παράλληλα, στο Χιούστον και στο Ορλάντο της Φλόριντα μέλη οργανώσεων τους απαγορεύτηκε να μοιράσουν φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη και, μάλιστα, στην δεύτερη πόλη η αστυνομίασυνέλαβε μια ομάδα ακτιβιστών που το επιχείρησε. Όσο, για τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν σιωπηρά αυτήν την απάνθρωπη πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής.
Ο δημοσιάoγράφος του οικονομικο-ειδησεογραφικού δικτύου The EconomicCollapse που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναρωτιέται ανόντως η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας. Εμείς, με τη σειρά μας, καθόλου!
infospoudes.gr




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/12/12 09:59

    Κοιταξτε στην τελευταια φωτογραφια τον δευτερο χωροφυλακα απο πισω.Κοιταξτε υφος,κοιταξτε στησιμο την ωρα που ο συναδελφος του εκτελει την ηρωικη πραξη της συλληψης ενος μικρου κοριτσιου,που διεπραξε το "ειδεχθες" εγκλημα της φιλανθρωπιας.
    "Ω τεμπορα ,ω μορες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/12 10:18

    Είναι τρομακτικό....διαβολικό!! Με στεναχωρεί να μαθαίνω οτι η ανθρωπότητα φτάνει σε τέτοια σημεία.... Που είναι τωρα ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ; Τα ανθρωπινα δικαιώματα κατάντησαν ( ή μηπως ήταν πάντα έτσι, και απλώς τωρα έχουν πέσει πια οι μάσκες;)να γίνονται μέσο διαπραγμάτευσης μόνο εκεί που τους συμφέρει....Ονομάσαμε τον πόλεμο "ειρηνευτική επέμβαση" για "το καλό μας".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/12 11:37

    και δω εουν απαγορευτει τα συσιτια απο οποιδηποτε εκτος απο την εκκλησια κ το δημο ..προφανως οι αστεγοι ειναι φυρα για την κοινωνια κ πρεπει να ξεπαστρευονται σιγα σιγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ενημερώθηκα ότι η αρχή έγινε όταν η αλυσίδα πασίγνωστη για τα νόστιμα σάντουιτς Subway, γνωστή για την σίτιση αστέγων κάθε βράδυ πριν το κλείσιμο των καταστημάτων της,βρέθηκε στα δικαστήρια να αποζημιώνει με εκατομμύρια μία μικρή ομάδα αστέγων πού ισχυρίστηκαν ότι τα σάντουιτς περιείχαν θρύμματα γυαλιού.....αυτή είναι η άλλη πλευρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *