επικαιρότητα

“Δώστε μας πίσω τον Άγιο των Χριστουγέννων”

Τι θα λέγατε εάν σας λέγαμε ότι η πιο χαμογελαστή και καλοκάγαθη φιγούρα των Χριστουγέννων, ο αγαπημένος μας Άγιος Βασίλης, ζούσε και βασίλευε; Και μάλιστα πριν από πολλούς αιώνες...


Και τώρα κάποιοι τον θέλουν πίσω! “Δώστε μας πίσω τον Άγιο των Χριστουγέννων” φωνάζει ο αρχαιολόγος Nvzat Cevik. Ο καθηγητής Cevik, υποστηρίζει πως αυτός που μετεξελίχθηκε στον Άγιο με την κόκκινη στολή που γνωρίζουμε σήμερα είναι στην πραγματικότητα ένα υπαρκτό πρόσωπο. Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο, το Επίσκοπο της πόλης Μίρα της Τουρκίας, που έζησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Μετά το θάνατό του τα λείψανα του φυλάσσονται ως ιερά μέχρι που τον 11ο αιώνα, σύμφωνα πάντα με τον Cevik, τα πήρε το Βατικανό. Ο αρχαιολόγος καλεί τώρα την Ιερά Έδρα να επιστρέψει τα λείψανα του αγίου στην “πατρίδα” τους την Αττάλεια της νότιας Τουρκίας.

Αντικρούει, μάλιστα, σχετικές επιθέσεις από το Βατικανό ξεκαθαρίζοντας ότι οι λόγοι δεν είναι η προσέλκυση τουριστών -αφού τα Χριστούγεννα δεν εορτάζονται στη μουσουλμανική Τουρκία- αλλά μια επιθυμία πολλών πιστών και μη.

Ο μύθος του Άγιου Βασίλη χτίστηκε πάνω στις αφηγήσεις για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου που -λέγεται- πως έκανε θαύματα και βοηθούσε μυστικά τους φτωχούς με χρυσά νομίσματα. Όταν οι Άραβες κατέλαβαν τη Μίρα, τον 11ο αιώνα μ.Χ. ξέθαψαν τα λείψανα του αγίου και τα μετέφεραν στο ιταλικό λιμάνι Μπάρι όπου είναι θαμμένα μέχρι και σήμερα.
24h.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά