ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη-σοκ: Ασθενείς-πειραματόζωα φαρμακευτικών εταιρειών στην Ανατολική Γερμανία!

Σοκάρει τη Γερμανία η αποκάλυψη της εφημερίδας Tagespiegel σύμφωνα με την οποία δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες πραγματοποίησαν...

κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 δοκιμές φαρμάκων σε ασθενείς νοσοκομείων της Ανατολικής Γερμανίας, συχνά εν αγνοία τους.

«Διαθέτουμε έγγραφα που βεβαιώνουν την ύπαρξη συμβολαίων ανάμεσα σε δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες και κρατικούς θεσμούς της Λαϊκή Δημοκρατίας της Γερμανίας για δοκιμές φαρμάκων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεργάτης των εθνικών αρχείων της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας εν μέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα περισσότερες από 50 δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες είχαν υπογράψει συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας για 165 δοκιμές φαρμάκων από το 1983 μέχρι το 1989. Bayer, η Schering, η Hoechst (που έχει συγχωνευθεί με τη Sanofi), η Boehringer Ingelheim, η Goedecke (σήμερα Pfizer) ήταν μερικές από αυτές.

Τέτοιες δοκιμές μπορούσαν να αποφέρουν μέχρι και 860.000 γερμανικά μάρκα (το νόμισμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, περιζήτητο στην ανατολική πλευρά), σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς δεν ήταν ενημερωμένοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέρεται σε επτά συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν λάβει γνώση των δοκιμών.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR, το οποίο έχει ασχοληθεί με το θέμα, έχει πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για έναν ασθενή 60 ετών, τον Γκέρχαρντ Λέχρερ, ο οποίος βρέθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας με έμφραγμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης το 1989.

Ο Λέχρερ, αφού έλαβε τα επίμαχα φάρμακα που δεν υπήρχαν στο εμπόριο, από γιατρό του νοσοκομείου, η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Η σύζυγος του 60χρονου είχε κρατήσει μερικά, τα οποία εξετάστηκαν σε εργαστήριο. Αποδείχθηκε ότι ήταν εικονικά φάρμακα (placebo) για μία δοκιμή που είχε ζητήσει η εταιρεία Hoechst.
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *