ροή ειδήσεων

Η διαθεσιμότητα βγάζει στους δρόμους τους εργαζομένους

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ "ΠΟΛΕΜΟ"
Η άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν φαίνεται να πτόησε το... 

...υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προχωρά στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Από το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων.
Σύμφωνα με τον νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους.

Επιπλέον, εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις στο υπαλληλικό τους δυναμικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, το πρωί της Τετάρτης, ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον του υπουργείου και της κυβέρνησης ότι υπηρετούν κατά γράμμα τις επιταγές της τρόικα.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Στην εφαρμογή του νόμου της διαθεσιμότητας, και κυρίως στο σύνολο των ρυθμίσεων που περιορίζουν τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στο Σύνταγμα.

Στον αντίποδα των εξελίξεων, η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την εσωτερική τους αναδιάρθρωση με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα, προτάσεις που θα θέσει υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης
Πηγή: news247.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/12 12:47

    Ακομα και τωρα που τρωνε ποδι ,ειδα πριν λιγες μερες ενα συνεργειο του δημου να κανουν εργασιες σε ενα φρεατιο που ειχαν ανοιξει.Δυο δουλευαν και αλλοι 4 κοιταζαν ή κουβεντιαζαν καπνιζοντας μεταξυ τους.Δυστυχως στις κοινητοποιησεις σας δεν εχετε την συμπαρασταση του κοσμου.Εισαστε μονοι σας .Αλλωστε μονο για την παρτυ σας και τις αρπαχτες σας νοιαζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/12 14:34

      ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΔΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΑΝΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ. Ο ΜΑΝΗΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/12 14:32

    ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΛΥΣΙΔΑ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/12 14:40

      ΕΛΑ ΡΕ ΗΡΩΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΤΟΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΔΟΥΛΕΥΗ Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΦΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/12 17:06

    ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ Δ.Υ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΤΟΙΑ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΚΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΑ ΕΞΙΝΑΝ ΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΞΥΟΥΝ 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/12 17:18

      Πες τα φιλαρακια σου τοτε οτι το μονο πραγμα που ξερουν να κανουν ειναι να τα ξινουν και ειναι ανικανοι να κανουν μια δουλεια της προκοπης.Θα εθει η ωρα ομως που θα κανουμε ΝΤΟΥ στα δημαρχεια και θα τρωνε το ξηλο της αρκουδας.Ο εμφηλιος ερχετε.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/12/12 18:42

    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/12 18:54

    Ακόμη και τώρα που υπάρχει αυτή η κρίση η κάθε συντεχνία αγωνίζεται να διατηρήσει τα κεκτημένα της.Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι των δήμων έχουν προσληφθεί όλοι εκτός ΑΣΕΠ. Γιατί λοιπόν να δείξει κάποιος πολίτης που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα αλληλεγγύη σε αυτούς τη στιγμή που έχουν απολυθεί από τον ιδιωτικό τομέα πάνω από 1000000 εργαζόμενοι και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε? Είναι λοιπόν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/12/12 21:33

    ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/12/12 21:40

    ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/12/12 14:42

    ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΑΣΕΤΕ ....... 5:18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/12/12 16:46

    ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/12/12 20:13

      ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΝΑ ΠΙΩ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΟΥ.ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΩ 5 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑΚΙΑ ΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΤΟΙΜΟΣ.ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ.ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/12/12 16:47

    Α ΞΕΧΑΣΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/12/12 20:32

      ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος15/12/12 09:00

    ΘΑ ΠΗΔΑΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/1/13 14:18

    ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΔΑΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *