ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν "χτίζει" πολυτελή νησιά σε σχήμα Ημισελήνου στο Αιγαίο

"Μέλλον λαμπρό για μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της περιοχής και του κόσμου ολόκληρου" ονειρεύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία...

Και φροντίζει να το κάνει πραγματικότητα.
Σχεδιάζοντας μεγαλοπρεπή έργα, όπως αρμόζει σε έναν πολιτικό που εισέρχεται στην δεύτερη δεκαετία διακυβέρνησης μιας χώρας, η οποία θέλει να γιορτάσει τα 100ά γενέθλια από την Ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 2023, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "6 Μέρες", οι ανακοινώσεις ή οι πληροφορίες για τα σχέδια του Ερντογάν διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τα έργα για την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας στον Βόσπορο, κόστους 2,5 δισ. δολαρίων και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ταξίμ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, διότι:
* Θα δημιουργηθούν εκεί εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα.
* Δεν δόθηκε χρόνος για πραγματοποίηση της αρχαιολογικής έρευνας προτού ξεκινήσουν τα έργα.
* Το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων ενημέρωσε ότι θα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στα δικαστήρια.
Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν και νησιά με βίλες και ξενοδοχεία, πιθανώς ανοικτά της Σμύρνης.
Ειδικότερα, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το σχέδιο "Σελήνη και Αστέρας", μια πρόταση από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα, Μετίν Χεπγκιουλέρ, που προβλέπει την κατασκευή τεχνητών νησιών με το σχήμα της ημισελήνου και του αστεριού - αναφορά στην τουρκική σημαία - τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα με πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "6 Μέρες", ο ίδιος ο Τούρκος αρχιτέκτονας υποστηρίζει ότι τα νησιά αυτά θα κοστίσουν 2,5 δισ. ευρώ και οι επικρατέστερες περιοχές για την κατασκευή τους είναι το Αιγαίο, η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης, η θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Μεσόγειος.
Πάνω στα νησιά θα κατασκευαστούν "πολυτελείς κατοικίες, βίλες, έξι ξενοδοχεία", αλλά και όλες οι υποδομές όπως λιμάνια, ελικοδρόμιο, τζαμιά και εκκλησία, διοικητικά κτίρια κλπ.
Οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών θα καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ όπως υποστηρίζει θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την άρδευση και την αφαλάτωση.
Την πρόταση έχει καταθέσει στις τουρκικές αρχές από το 2011 η εταιρεία ITAC International που ανήκει στον Χεπγκιουλέρ και τον συνέταιρό του, Ερτούρκ.
Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ετοιμαστεί για τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023 προχωρά σε μια σειρά από άλλα μεγάλα έργα, όπως νέους αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας έκτασης 10.000 χλμ, ένα γιγαντιαίο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ, αλλά και μια διώρυγα που θα ενώνει το Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα.
Πηγή: news247.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/12/12 23:27

    Ο ΕΡΝΤΟΓΆΝ καλα κάνει για την χώρα του οι δικοί μας οι κλέφτες τα βάζουν στις τσέπες τους
    Και δίνουν στον ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/12 09:49

    Κι εμεις θα μαζευουμε αφγανοπακιστανους απο οπου μπορουμε,θα κλειδωνομαστε στα σπιτια μας τον χειμωνα μολις βραδυαζει ,και το καλοκαιρι θα ερχονται αλητοτουριστες των 10 ευρω(και πολλα λεω).Και αντι να βαραμε αυτους που μας πανε στον πατω θα καταριομαστε τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *