ροή ειδήσεων

Εισαγγελείς κατά Στουρνάρα για το χαράτσι

Σήμερα Δευτέρα συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητείται αναστολή της απόφασης... 

...του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πάντως η εντολή του υπουργείου Οικονομικών για τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (αντίθετα με ό,τι προβλέπει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας.

Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Παράλληλα, προειδοποιούν με κυρώσεις, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».
Πηγή: Protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *