ροή ειδήσεων

Πόλεμος στα εμπορικά για τις Κυριακές

Να κηρύξουν 24ωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στο σχέδιο της... κυβέρνησης να ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μέλη της ΟΙΥΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζομένους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

Η ομοσπονδία επισημαίνει για ακόμα μια φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου», ενώ γνωστοποιεί ότι, πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο, παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων και, τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού και στήριξης της απεργίας στην Αθήνα με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα ανακατανείμει τον συρρικνωμένο τζίρο στους λίγους ισχυρούς του εμπορίου, είχαν τονίσει ότι «το δήθεν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για λειτουργία των μικρών (έως 250 τ.μ.) καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ένα ανόητο εφεύρημα. Οι κ. Χατζηδάκης και Σκορδάς γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιου είδους εξαιρέσεις όχι μόνο θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια αντισυνταγματικές, αλλά και θα ανατραπούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *