ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 10/1/13

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις Πακιστανοί οι οποίοι είχαν απαγάγει έναν 32χρονο συμπατριώτη τους και εκβίαζαν τους γονείς του.
Τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν... από την αστυνομία κατηγορούμενοι για την αρπαγή 32χρονου ομοεθνή τους ενώ αναζητείται ένας συνεργός του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δράστες την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη Νέα Ερυθραία, πλησίασαν τον 32χρονο την ώρα που περπατούσε κοντά στο σπίτι του και αφού τον χτύπησαν, τον έβαλαν σε ένα βανάκι όπου του άρπαξαν 250 ευρώ.

Στην συνέχεια τον οδήγησαν σε ερημικό σπίτι στη Βαρυμπόμπη και επικοινώνησαν με τους γονείς του, απαιτώντας εκβιαστικά 10.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο 32χρονος κατάφερε να διαφύγει από το παράθυρο του σπιτιού και κατήγγειλε το συμβάν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν στη περιοχή της Βαρυμπόμπης

Οι συλληφθέντες οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το θύμα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

-----

Συνελήφθη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ένας 31χρονος λαθροδιακινητής, ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση μεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αθηνών (στο ύψος του Γαλλικού ποταμού), όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα τύπου VAN με οδηγό τον 31χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι αποπειράθηκε να μεταφέρει 28 μετανάστες, εκ των οποίων οι 5 ήταν ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός ήταν η παράνομη είσοδος και μεταφορά των αλλοδαπών στην χωρά μας, καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των (100.000) ευρώ περίπου κατά δήλωση τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

----

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών που είχε διαπράξει επτά ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων στην Νεμέα Κορινθίας.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στην Νεμέα, μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου, πέντε Αλβανοί 25, 23, 22, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ επιπλέον, διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, οι παραπάνω συλληφθέντες, από τα μέσα του Νοεμβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, και διέπρατταν ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων στην Νεμέα, όπου με την απειλή όπλων και χτυπώντας τους, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο, δύο μαχαίρια, τέσσερα ζευγάρια γάντια καθώς και τρεις κουκούλες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.

-------

28 λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικους, μετέφερε Βούλγαρος διακινητής, ηλικίας 31 ετών, που συνελήφθη από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη του έγινε χθες το πρωί στη εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος του Γαλλικού ποταμού, όταν, σε αστυνομικό έλεγχο σε βανάκι που οδηγούσε ο Βούλγαρος, βρέθηκαν στοιβαγμένοι στο εσωτερικό του οχήματος οι λαρομετανάστες.

Ο συλληφθείς εκτιμάται ότι είναι μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες είχαν καταβάλλει συνολικά το ποσό των 100.000 ευρώ, κατά δήλωση τους, προκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα που ήταν ο τελικός τους προορισμός. enikos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *