ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 25-1-13

Αργολίδα : Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για ληστείες
Στην Τραχειά Αργολίδας συνελήφθησαν ένας 44χρονος και ένας 25χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται κι ένας ομοεθνής τους, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν....
χρυσαφικά και τιμαλφή χρηματικής αξίας 70.000 ευρώ, τα οποία ήταν προϊόν ληστείας, που σημειώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013 στις Σπέτσες, σε βάρος ενός ζεύγους Ελλήνων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, στις 16 Ιανουαρίου 2013 στον Πόρο, διέπραξαν ακόμη μια ληστεία σε βάρος ενός κατοίκου της περιοχής, αφαιρώντας χρυσαφικά χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ.

-----

Κορινθία: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου ένα χρόνο μετά. Αλβανοί οι δράστες.

Η δολοφονία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2011, στο Λαλιώτη Κορινθίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να ενέχονται και στην δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.

Τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - Αλβανοί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών - είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τέσσερα.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπών αυτοκινήτων και απόπειρας κλοπής
Συνολικά από την δράση τους είχαν πάρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έβαζαν στόχο κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Έμπαιναν στα σπίτια τους με βαρύ οπλισμό και τραυμάτιζαν τα θύματά τους με ιδιαίτερα σκληρή βία.

Ο φόνος του 53χρονου

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν στο διώροφο σπίτι όπου έμενε στο ισόγειο ο 53χρονος και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.
Στην συνέχεια πήραν λεφτά και έφυγαν με αυτοκίνητο του 48χρονου.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

-----

Κυκλοφορούν με μαχαίρια οι φιλήσυχοι "οικονομικοι μετανάστες"

Δύο αλλοδαπά άτομα που είχαν πάνω τους μαχαίρια συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Φαίνεται ότι πολλοί κυκλοφορούν και οπλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας
Η σύλληψη έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτους δύο μετανάστες απ' το Αφγανιστάν. Τους ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο. Όπως αποδείχθηκε είχαν πάνω τους από ένα μαχαίρι.

---

Αλβανός συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στη Σάμο

Σε ένα μικρό μουσείο είχε μετατρέψει την αποθήκη που διαχειριζόταν ένας 55χρονος Αλβανός στη Σάμο! Μέσα, βρέθηκαν έξι πολύτιμα αρχαία αντικείμενα των οποίων η προέλευση και η αξία δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.

Η ασυνήθιστη «συλλογή» του αλλοδαπού που βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών του τμήματος Πυθαγορείου που είχαν δεχτεί σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος πεσσίσκου, ένα τμήμα σπονδύλου μαρμάρινου κίονα με ραβδώσεις, ένα τμήμα μαρμάρινου αρχιτεκτονικού μέλους με τόρμο, ένα μαρμάρινο επίθημα πεσσού ή παραστάδας, ένα τμήμα μαρμάρινης πλάκας και ένα τμήμα μαρμάρινης πλάκας από γκρίζο μάρμαρο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν τα αρχαία στην κατοχή του 55χρονου που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, αλλά και αν αποτελούν προϊόντα λαθρανασκαφής. Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου που δεν τα έχει χρονολογήσει, αλλά αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου.

-----

Ρέθυμνο: Ισόβια στον Αφγανό που στραγγάλισε την ηλικιωμένη

Την εσχάτη των ποινών, αυτήν της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 23χρονο Αφγανό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή φίλο του, στραγγάλισαν 76χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, το Νοέμβριο του 2011 προκειμένου να την ληστέψουν.

Παράλληλα, το Μ.Ο.Δ. τον καταδίκασε σε 15ετή φυλάκιση για την ληστεία που διέπραξε εις βάρος του θύματος. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2011, η 76χρονη βρέθηκε νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της και επιμελώς σκεπασμένη, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Οι πληροφορίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δυο Αφγανών γειτόνων του θύματος, υποψίασαν τις τοπικές αστυνομικές αρχές που σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της υπόλοιπης Κρήτης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό των δυο δραστών.

Δυο ημέρες αργότερα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου με συναδέλφους τους των Χανίων, κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν εκ των δυο να κινείται πεζός στην πόλη των Χανίων και να κατευθύνεται σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας χρήματα της ληστείας.

Συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το νησί, αφού στην τσέπη του βρέθηκε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θεωρούσε ότι θα του χαρίσει την ελευθερία του. Σύμφωνα με το prismanews.gr, υπό το βάρος της σύλληψης και των στοιχείων που υπήρχαν εις βάρος του, ο 23χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες το έγκλημα και την από κοινού διάπραξή του με τον ομοεθνή φίλο του.

Στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι εκείνοι σκότωσαν την 76χρονη με στόχο να την ληστέψουν λέγοντας ότι την χτύπησαν στο κεφάλι με ένα ξύλο.

Ωστόσο, η νεκροψία - νεκροτομή που είχε γίνει, έδειξε πως η άτυχη γυναίκα δεν κατέληξε από χτύπημα αλλά από ασφυκτικό θάνατο και ειδικότερα στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής είχε αναφέρει για στραγγαλισμό με τα χέρια.

----

Πέντε Ρουμάνοι είχαν ρημάξει τις εκκλησίες στην Πάτρα!
Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες ενώ το "κέρδος" των δραστών ξεπερνά τις 25.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση αυτή συνεληφθησαν χθες το πρωί, στη Πάτρα δυο Ρουμάνες, ηλικίας 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και άλλων τριών συμπατριωτών τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της συγκρότησης - ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, από την έως τώρα ερευνά, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι οι πέντε, τους τελευταίους τρεις μήνες, έκλεβαν ασταμάτητα, εκκλησίες της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα :

• Την 22-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού
• Την 30-11-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος
• Την 19-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παντανάσσης
• Την 20-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων στη Περιβόλα
• Την 21-12-2012 διέρρηξαν εκ νέου τον Ιερό Ναό Άγιων Πάντων
• Την 21-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Αλεξιωτισσας
• Την 22-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Περιβολα
• Την 27-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου
• Την 30-12-2012 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παναγίτσας στη Παραλία Πατρών
• Την 4-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα
• Την 12-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας
• Την 20-1-2013 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία καθότι αρχικά επισκέπτονταν τους Ιερούς Ναούς όταν ήταν ανοιχτοί και με το πρόσχημα του προσκυνήματος, έβλεπαν τους χώρους ώστε να γνωρίζουν τα μετρά ασφαλείας καθώς και τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένα τα τάματα των πιστών και τα παγκάρια.
Έπειτα βραδινές πάντα ώρες, με χρήση διαρρηκτικων εργαλείων και με το σπάσιμο τζαμιών, κατάφερναν να μπουν και να κλέψουν.

Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων :

• Μέρος των κλεμμένων ταμάτων από την διάρρηξη του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου
• Ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
• Μια ζυγαριά ακριβείας
• Διάφορα έγγραφα και διαρρηκτικά εργαλεία
• Ένα Ι.Χ.αυτοκίνητο το όποιο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών

Την 20-1-2013 πολύ νωρίς το πρωί, Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών είχαν εντοπίσει το όχημα το δραστών το όποιο και κατεδίωξαν με αποτέλεσμα την εκτροπή και τη κατάσχεση του χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι δυο συλληφθείσες, για να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές,
δήλωσαν κλοπή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου η οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *