ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 3-5/1/13

Επιστρέφουν σταδιακά έξω από το λιμάνι της Πάτρας οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό, για να αναχωρήσουν παράνομα...
προς την Ιταλία και άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως και ατόμων που αναλαμβάνουν τον ρόλο διακινητή, επιβιβάζοντας μετανάστες στα αυτοκίνητά τους.

Χαρακτηριστικά, μόνο τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν στο λιμάνι από λιμενικούς και αστυνομικούς, περισσότερα από δέκα άτομα, που κατηγορήθηκαν ως διακινητές και πάνω από 60 λαθρομετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα, αναφέρει σήμερα στην "Καθημερινή", σε ανταπόκριση του ο Ηλίας Κάνιστρας.

Τρεις μήνες μετά την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που είχε γίνει στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 350 λαθρομετανάστες, τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες μεταναστών έκαναν πάλι την εμφάνισή τους έξω από το λιμάνι.

Ετσι, λοιπόν, μόλις κάποιο φορτηγό σταματήσει έξω από το λιμάνι, το πολιορκούν, προσπαθώντας να κρυφτούν μέσα στο φορτίο. Ομως τις περισσότερες φορές γίνονται αντιληπτοί από τους λιμενικούς που περιπολούν και εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων που ακολουθούν.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό αναγκάζει πολλές φορές οδηγούς φορτηγών να μην ανακόψουν ταχύτητα και να μη σταματήσουν στο κόκκινο φανάρι επί της Ακτής Δυμαίων, για να μη δώσουν την ευκαιρία στους μετανάστες να εισχωρήσουν στην καρότσα.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες και συλλήψεις έξω από το λιμάνι, αλλά όπως φαίνεται οι λαθρομετανάστες δεν πτοούνται.

----------

Για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, οι αστυνομικοί του τμήματος Κρυσταλλοπηγής εντόπισαν ναρκωτικά μέσα σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από τα Τίρανα προς Θεσσαλονίκη.

Τα μετέφερε ένας 35χρονος Αλβανός τον οποίο συνέλαβαν και οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ο αλλοδαπός επιβάτης του λεωφορείου μετέφερε κρυμμένη επιμελώς πάνω του μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 32 γραμμαρίων. Δεν ήταν, όμως, ο πρώτος… Στις 20 Δεκεμβρίου, ένας 29χρονος ομοεθνής του επιβάτης λεωφορείου από τα Τίρανα κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Κρυσταλλοπηγής που τον καταδίωξαν επειδή βρήκαν στο σάκο του 840 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά μόλις μπήκε στο Αλβανικό έδαφος συνελήφθη από συμπατριώτες του αστυνομικούς.

Μια ημέρα νωρίτερα, οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε λεωφορείο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα– Θεσσαλονίκη, είχαν ανακαλύψει εγκαταλελειμμένη σε ένα από τα μη κατειλημμένα καθίσματα μια συσκευασία η οποία περιείχε χασίς βάρους 256 γραμμαρίων. Ο μεταφορέας, όμως, δεν είχε εντοπιστεί.

-----------------

Το δίδυμο που βλέπετε στη φωτογραφία εκτός από επικίνδυνο αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οργανωμένο - Διαβάστε βήμα-βήμα τις κινήσεις των Αλβανών βιαστών.

΄Μπήκαν ανενόχλητοι παράνομα στην Ελλάδα.. σκότωσαν εν ψυχρώ Έλληνα πολίτη, λήστεψαν, βίασαν και ξαναγύρισαν πίσω σαν κύριοι!!

Στην Αλβανία όπως φαίνεται θα πρέπει να αναζητήσουν οι αρχές, τους δύο αδίστακτους Αλβανούς που κατάφεραν αλλάζοντας αυτοκίνητα να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και τελικά να καταλήξουν στην χώρα τους.

Ενώ στην Πάτρα κυκλοφορούσαν με ένα κλεμμένο τζιπ, έκλεψαν το Seat από τον 50χρονο οδηγό του τον οποίον έδεσαν και στη συνέχεια βίασαν την σύντροφό του, και κατεύθυνθηκαν στη Λαμία.

Εκεί πιθανόν να λήστεψαν το βενζινάδικο, να σκότωσαν τον 45χρονο βενζινοπώλη και από εκεί με άλλο όχημα να έφυγαν για τα Ιωάννινα.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκε ένα κλεμμένο Subaru το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, ωστόσο εκτιμούν πως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι κακοποιοί, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τη δράση τους...

-----------------

Δυο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ξένιος Δίας”.

Στις 11.30, τρεις αστυνομικοί έκαναν πεζή περιπολία στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, όταν ξαφνικά μια πολυάριθμη ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι διακινούσαν λαθραία τσιγάρα, τους επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς.

Δύο από αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε κάταγμα στον πήχη του δεξιού χεριού και ο άλλος κάταγμα στην παλάμη και στον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

Μετά το περιστατικό, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την Πλατεία Εξαρχείων και ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

-------

Εξιχνιάστηκαν από το αστυνομικό τμήμα Κιάτου, υπόθεση ληστείας και υπόθεση κλοπής σε σπίτια, στο Σούλι και το Βραχάτι Κορινθίας.
Για τις δύο υποθέσεις συνελήφθη στο Κιάτο, με την κατηγορία της ληστείας, 24χρονος Αλβανός, έπειτα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τέσσερις συνεργούς του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες, το βράδυ της 4ης Ιουνίου, στο Σούλι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ιδιοκτησίας Έλληνα, με την απειλή όπλου και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον, το πρωί της 11ης Αυγούστου, στο Βραχάτι Κορινθίας, αφού διέρρηξαν σπίτι στο οποίο διέμενε μια γυναίκα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

------

Ιδιαίτερη «αδυναμία» στις ηλεκτρονικές συσκευές, τα ηλεκτρονικά αρχεία, τηλέφωνα και τηλεοράσεις είχαν οι πέντε νεαροί αλλοδαποί διαρρήκτες που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη .
Οι πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 20-25 ετών συνελήφθησαν χθες την περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμέρισμα από το οποίο αφαίρεσαν μια τηλεόραση.

Στην έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών αντικειμένων αλλά και κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από διαμερίσματα της περιοχής Τούμπας τα οποία είχαν διαρρήξει το τελευταίο εξάμηνο.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης διερευνά τη συμμετοχή της ομάδας των αλλοδαπών (και οι πέντε κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών) και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

----

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Ιρακινοί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά πάνω απο 150 πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες.
Δύο Ιρακινοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, κατηγορούμενοι για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι δύο συνελήφθησαν στον Αγιο Δημήτριο ενώ αναζητείται ένας τρίτος συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο προμήθευαν συστηματικά με ταξιδιωτικά έγγραφα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αμοιβή που εισέπρατταν κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ για κάθε ταξιδιωτικό έγγραφο.

Στη κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-103 διαβατήρια τρίτων προσώπων
- 50 δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων
- Φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
- 3 κινητά τηλέφωνα
- 5 φορητά μέσα αποθήκευσης δεδομένων
- 275 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/13 09:38

    Σωστός.....τώρα βγάλτε και δελτίο για τους ημεδαπούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/1/13 13:38

      ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ESPRESSO. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ!! ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΧΑΧΑΧΑ! Ε ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *