ροή ειδήσεων

Σε μειώσεις αποδοχών προχώρησαν 40.297 επιχειρήσεις στο οκτάμηνο του 2012

Σε ποσοστό 21,72% ανέρχεται ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, στη βάση του Ν. 4046/12, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή....

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση, από τα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ προκύπτει ότι, κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2012, κατατέθηκαν στις Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Οι 35.351 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 αφορούν μετατροπή συμβάσεων από πλήρη απασχόληση, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και 9.948 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2012, στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατατέθηκαν 631 επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούσαν 79.186 εργαζόμενους και ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών τους ήταν 21,09%.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα και κατ' εφαρμογή του Ν. 4046/12, 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μειώσεις αποδοχών που αφορούσαν 178.058 εργαζόμενους. Ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων ήταν 21,72%.

Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *