ροή ειδήσεων

"Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα..."

Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι... «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά για το "νεοταξικό ανθολόγιο" που περιέχεται-επιβάλλεται στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων...
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ανθελληνικού χαρακτήρα σχολικά συγγράμματα»
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Κατόπιν τούτου προκύπτει η σαφής υποχρέωση του Κράτους να προσαρμόζει την σχολική ύλη στις ανωτέρω απαιτήσεις του συντακτικού νομοθέτη. Δυστυχώς, η ελληνική πολιτεία φέρεται να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις της αυτές, όπως αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν.
Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
Επιπλέον, στο βιβλίο του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα στις σελίδες 25, 27, 28 και 36 αναφέρεται συμπερασματικά πως η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο ίσης αξίας με τον θεσμό της Οικογένειας.
Στο «Ανθολόγιο» των Γ' και Δ' τάξεων, που τιτλοφορείται «Στο σχολείο του κόσμου» (και όχι της πατρίδας μας) διαβάζουμε κείμενο με τον τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο». Αναγιγνώσκουμε ότι «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Στη σελίδα 72 του ίδιου βιβλίου παρουσιάζεται ένα «τουρκάκι», ο Νουρεντίν, που πήγε σε μια εκκλησία. Διαβάζουμε πως εντυπωσιάζεται «απ' την εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές.
Στο εγχειρίδιο της Γλώσσας Ε' Δημοτικού και στη σελίδα 44 διαβάζει κανείς πως «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο», ενώ στη σελίδα 29 του ίδιου βιβλίου αναφέρεται για την εορτή των Θεοφανείων ότι «Στη χώρα μας ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα για να τον πιάσει ο καλύτερος και γρηγορότερος κολυμβητής». Στο Τετράδιο Εργασιών της Στ' Δημοτικού, τεύχος δεύτερο, υπάρχει άσκηση στην οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν «Την ιστορία και την περιπέτεια», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μ. Αλέξανδρος.
Επειδή η παρεχόμενη στα ελληνόπουλα Παιδεία, εκτός από την αναγκαία προσαρμογή στα δεδομένα της ευαίσθητης ηλικίας τους, οφείλει να έχει πραγματικό εθνικό χαρακτήρα. Επειδή ο όρος «θρησκευτική συνείδηση» στην ανωτέρω συνταγματική πρόβλεψη έχει σαφές και αυτονόητο χριστιανικό περιεχόμενο.
Επειδή το σχολείο απαιτείται να απέχει από οποιαδήποτε, θετική ή αρνητική, πολιτική προπαγάνδα.
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα παραπάνω κατάπτυστα και ανθελληνικά αποσπάσματα που μόνο αποτέλεσμα, αν όχι σκοπό, έχουν την αφελληνοποίηση της ελληνικής νεολαίας από τα πρώιμα στάδια της ύπαρξής της; Θα μεριμνήσει για τη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών εγχειριδίων προς εντοπισμό και απαλειφή τέτοιου είδους κειμένων;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθήνα, 07/01/2013
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

prisonplanet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/13 11:01

    για να δουμε τι απαντηση θα πάρει ο Κος Παππάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/13 11:08

    ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.... ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.... ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟΝΑ ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ... ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/1/13 17:56

      Εσύ που τα γράφεις αυτά, τα παιδιά σου τα στέλλεις στο "φροντιστήριο"? Οσο για την ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία και ΘΡΗΣΚΕΙΑ άσε.... δεν θα την μάθεις από Ελληνικά (λογοκριμένα) βιβλία γιατί θα φρίξεις στην κυριολεξία από τις συγκαλυμένες και εσκεμένες ανακρίβειες όπως το τελευταίο.... ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/13 11:09

    AKOU NA DEIS.TO NA AGAPAS THN PATRIDA SOU EINAI NOSHRH AGAPH.TI ALLES MALAKIES THA AKOUSOUME PALI.....
    ARE PAPADOPOULE.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/1/13 16:59

    Παιδιά ηρεμήστε λίγο....άλλη έννοια έχει το " η νοσηρή αγάπη για την πατρίδα΄" και άλλη το "η αγαπη για την πατρίδα είναι νοσηρή" να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε...............νοσηρή αγάπη= ρατσισμός προς όλους τους άλλους, με λίγα λόγια ναζισμός σε άλλη μορφή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/1/13 19:33

      τί λες ρε φίλε σώπα; αλήθεια; νοσηρή αγάπη= ρατσισμός προς όλους τους άλλους; Μπράβο ρε !

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/1/13 22:17

      Αααααρε λυπαμε τον δασκαλο που χασε το χρονο να σε μαθει γραμματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/1/13 11:42

      Τι λες ρε ΜΑΠΑ τι νομιζεις οτι λες?
      Απο ποτε ενας που αγαπαει τη χωρα του ειναι ναζιστης ???
      Τραβα ρε μαλακα να δουμε που δεχεσε τετοια πραγματα στο βιβλιο των παιδιων σου αντε βλακα.
      Στο σπιτι σου διδασκε του οτι μαλακια θες στο σχολειο δεν μπορει να λεει ολο αυτο.
      Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας

      Γιατι μαλλον οτι σε συμφερει διαβασες απο ποτε η προγονολατρεια και η αγαπη για την πατριδα ειναι υπονομευουν την προοδο της πατριδας ρε τραβα βλακα.
      Κανουν τα παιδια μας ζωα προς σφαγη και εσυ καθεσε και λες μαλακιες.
      Τραβα ψηφισε συριζα η οτι αριστερο κομμα θες αυτο δεν σημαινει οτι αγαπη προς την πατριδα , η προγοναλατρεια και λοιπα ειναι υπονομευση και ολες οι μαλακες που λενε και ειδικοτερα οταν μιλας σε παιδια βλακα
      Πρωι Πρωι ακομα μαλακες σαν εσενα θα εχουμε να μας πεις και ναζιστες βλακα σε τουριστικο νησι και να μας λες και ναζιστες παλιομαλακα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/1/13 18:01

      Ενώ η ρεμούλα, η απάτη, η αναξιοκρατεία, η κομπίνα και η φοροδιαφυγή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ που τόσα χρόνια γαλουχίσατε τα παιδιά σας και έφτασε η Ελλάδα σας πατριωτάρες μου Ελληνάρες σε αυτά τα χάλια του πιό διεφθαρμένου κράτους στην ΕΕ. Μπράβο σας και εις ανώτερα.

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι όταν θα κυβερνήσει o νέος παπαδόπουλος,γιατί με αυτά πού γίνονται όχι ένας,αλλά δέκα εκατομμύρια και ένας παπαδόπουλος θα βγει,να μη κάνει το μέγα λάθος του γεωργίου παπαδόπουλου.το σύνταγμα μας όπως και όλα τα σύγχρονα συντάγματα χωρών του σήμερα,καθιστά σαφέστατα,ότι οποιοσδήποτε μαχαιτε,έμμεσα η άμεσα,κατά της πατρίδας θεωρητε προδότης και η ποινή είναι εκτέλεση.όχι σας παρακαλώ ξανά παράνομη κατάληψη νησιών από ανθέλληνες προδότες του κράτους.όχι ξανά μακρόνησο και γυάρο.εκτέλεση και κάψιμο.αρκετά με αυτούς πια.πολυ τους ανεχθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *